Danmarks Vildeste Kommune

Danmarks Vildeste Kommune

Varde Kommune har tilmeldt sig konkurrencen Danmark VILDESTE Kommune, som skal hylde, dyrke og omfavne den vilde natur i de enkelte kommuner.

Miljøministeren har inviteret alle danske kommuner til at deltage i konkurrencen ’Sammen om et VILDERE Danmark’, som skal motivere og inspirere danskerne i kampen for mere vild natur i Danmark med mulighed for at vinde 1 mio. kr. til natur.

Det er oplagt, at det er Varde Kommune, der har visionen Vi i Naturen.

Varde Kommune vil på denne side orientere om alle de initiativer, der er i gang for at gøre Varde Kommune til Danmarks vildeste kommune.

Der er dømt fri leg. Varde Kommune inviterer derfor også borgere og virksomheder til at komme med initiativer og forslag til, hvordan Varde Kommune bliver Danmarks Vildeste Kommune. Følg med på denne side, hvor Varde Kommune vil informere om initiativer og aktiviteter, der skal være med til at gøre Varde Kommune endnu vildere.

Læs mere om konkurrencen på Miljøministeriets hjemmeside.

Kontakt udviklingskonsulent Jakob Bro Lorenzen på jalz@varde.dk, hvis du har input eller spørgsmål til Varde Kommunes deltagelse i konkurrencen.

VILD julekalender om biodiversitet

Miljøministeriet har udviklet Danmarks (måske) VILDESTE julekalender, der sætter spot på den vilde natur, og hvordan alle kan bidrage til at gøre Danmarks natur vildere og rigere.

Se den VILDE julekalender her

Aktuelle tiltag

Plads til naturen på kirkegården

Pil ned ikon

Menighedsrådet i Ølgod og Strellev Sogne har valgt at give mere plads til naturen på deres kirkegårde. Det gavner miljøet, dyr, insekter og mennesker. På kirkegårdene tænker de meget over, hvordan de kan give bedre levesteder for insekter og dyr. Derfor har de områder, hvor de undlader at klippe græsset så tit som normalt. De sørger endvidere for at plante blomster, som insekter har glæde af.

Læs mere.