Andenplads: Varde er blandt landets mest digitale kommuner

Dansk Industri har netop kåret Varde Kommune som Danmarks næstmest digitale kommune.

ERHVERV

DI kårer for første gang Danmarks mest digitale kommuner som et led i deres årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed.

Undersøgelsen er baseret på 7.000 virksomheders bedømmelse af den lokale erhvervsvenlighed, og her rangerer Varde Kommune altså som nummer to blandt Danmarks 98 kommuner.

DI’s undersøgelse tager udgangspunkt i statistiske indikatorer for mobil- og bredbåndsdækning, virksomhedernes vurdering af kommunens indsats og service i forhold til digital infrastruktur og digitale løsninger samt kommunernes udbud af digitale tjenester. DI oplyser, at Varde Kommune scorer relativt højt på alle parametre.

Undersøgelsen skal ses som en forløber for, at DI i begyndelsen af september præsenterer en samlet undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Her lå Varde Kommune sidste år på en historisk høj ottendeplads.

Citat

Mogens Pedersen, kommunaldirektør i Varde Kommune:

”Vi er afhængige af en stærk digital infrastruktur, hvis vi som udkantskommune vil være et attraktivt sted for virksomheder at slå sig ned. Undersøgelsen viser, at vi er blandt de bedste, og forhåbentligt kan det både være med til at fastholde nuværende og tiltrække nye virksomheder til vores kommune.”