Biblioteker klar til genåbning med åbne hylder

Med Regeringens fase 2 af Danmarks genåbning er tiden kommet til, at Varde Kommunes biblioteker igen kan slå dørene op for de litteraturglade borgere.

Siden Danmark blev lukket ned for at inddæmme smitten med coronavirus for to måneder siden, har bibliotekerne landet over også været lukket ned. Nu kan bibliotekerne genåbne deres ind- og udlån fra mandag den 18. maj.

I Varde Kommune betyder det, at bibliotekerne i Varde, Nørre Nebel, Oksbøl, Ølgod og Agerbæk alle åbner for offentligheden på mandag den 18. maj.

Åbne hylder til biblioteksgæsterne
Hverdagen på biblioteket bliver ikke fuldstændigt ligesom før, men det er tæt på. Som bruger må man gerne gå rundt på biblioteket og selv tage bøger ned fra hylderne.

Det er dog med opfordringen om, at man kun tager korte ophold og slår kortvarigt op i bøgerne – og at man i det hele taget forsøger at gøre sit besøg på biblioteket så kort som muligt. 

Det, der til gengæld ikke åbner på biblioteket i denne omgang, er muligheden for, at man som gæst kan tage ophold i læsesale, læse aviser og benytte bibliotekets computere, printere og kaffemaskiner. Derfor vil der være områder og møbler, som er afspærret i denne omgang.

Derudover vil borgerservice-funktionerne på bibliotekerne også fortsat være lukkede.

Biblioteksbussen holder i garagen
Biblioteksbussen kommer ikke ud at køre i denne omgang. E-Reolen har oplevet 50 procents fremgang i de seneste to måneder.

Et andet initiativ, som under coronalukningen har været en stor succes, er de såkaldte læseposer, hvor man som bruger har kunnet bestille bøger indenfor et tema. Knap 600 poser er det blevet til. 

Nu, hvor bibliotekerne åbner igen, stopper poseordningen. I stedet vil man kunne bestille materialer til afhentning lokalt i 18 forskellige supermarkeder og butikker i Varde Kommune.

CITAT
Peter Holm Lindgaard, biblioteksleder i Varde Kommune:

“Nu åbner bibliotekerne igen. Den store forskel bliver, at vi skal holde afstand og have gæsterne med på det. Det, vi åbner op til, er en masse gode bøger, spil og musik, som man kan få med sig hjem. Men vi må vente med læsesalen og de mange arrangementer for nu.”