Censureret kunstudstilling åbner i Vestjylland

En af Danmarks blot fem anerkendte censurerede kunstudstillinger kan opleves i Vestjylland henover sommeren, når den 48. udgave af Kunsternes Sommerudstilling åbner i den kommende weekend.

KUNST

JANUS – Vestjyllands Kunstmuseum i Tistrup slår på lørdag dørene op til Kunstnernes Sommerudstilling 2020.

Udstillingen består af 78 værker, som en dommerkomité har udvalgt blandt 930 indsendte værker. I alt er 50 forskellige kunstnere repræsenteret.

Udstillingen omfatter værker i forskellige materialer og former, og det vil blandt andet være muligt at opleve malerier, skulpturer og installationer.

 

CITAT
Anne Grethe Sværke, leder af JANUS – Vestjyllands Kunstmuseum:

”Vi havde frygtet, at coronasituationen ville påvirke udstillingens niveau, men det modsatte har vist sig at være tilfældet. Vi har modtaget færre værker end normalt – til gengæld er niveauet meget højt. Publikum kan se frem til at opleve mange forskellige kunstarter og udtryk.”

 

FAKTA

  • Det er den 48. udgave af Kunstnernes Sommerudstilling.
  • 180 kunstnere fra Danmark, Sverige og Spanien har indsendt 930 værker. 78 værker af 50 forskellige kunstnere er udvalgt til udstillingen.
  • Dommerkomiteen bestod af kunstnerne: Anneline Schjødt Pedersen, Jasper Sebastian Stürup, Hartmut Stockter, Anne Marie Ploug og Frodo Mikkelsen.
  • Udstillingen er åben fra den 20. juni – 9. august. Der er fernisering lørdag den 20. juni klokken 14.
  • De øvrige fire anerkendte censurerede kunstudstillinger i Danmark er: Kunstnernes Påskeudstilling i Kunsthal Århus, Nordkraftudstillingen i Aalborg, Kunstnernes Efterårsudstilling på Den Frie og Forårsudstillingen i Kunsthal Charlottenborg i København.
  • Adresse: JANUS – Vestjyllands Kunstmuseum, Lærkevej 25, 6862 Tistrup.