Censureret kunstudstilling udfordrer publikums opfattelse af kunstbegrebet

36 kunstnere er udvalgt til en moderne og minimalistisk udgave af Kunstnernes Sommerudstilling 2018, der er én af fem pointgivende censurerede kunstudstillinger i Danmark.

KUNST

Efter en lang og nøje udvælgelse af kunstværker er Janus Bygningen i Vestjylland klar til at slå dørene op til Kunstnernes Sommerudstilling 2018. Det sker ved en fernisering lørdag den 16. juni 2018 kl. 14.

Kunstnernes Sommerudstilling er én af Danmarks bare fem censurerede kunstudstillinger, der er pointgivende til Billedkunstnernes Forbund.

 

FAKTA

  • 301 kunstnere har indsendt 1516 værker, som dommerkomitéen har bedømt. 81 værker fra 36 kunsterne blev antaget til udstillingen.
  • Det er 46. udgave af Kunstnernes Sommerudstilling.
  • De fire andre censurerede kunstudstillinger i Danmark er: Kunstnernes Påskeudstilling i Kunsthal Århus, Nordkraftudstillingen i Aalborg, Kunstnernes Efterårsudstilling på Den Frie og Forårsudstillingen i Kunsthal Charlottenborg i København.
  • Dommerkomitéen bestod af: kunstner Thomas Andersson, keramiker Mette Maya Gregersen, kunstmaler Lars Tygesen, skulptør Mariane Lyngsø og kunstner Susanne Schmidt-Nielsen.
  • Udstillingen er åben fra lørdag den 16. juni til søndag den 12. august 2018. Der er åbent dagligt kl. 11-16, dog ikke mandage.
  • På åbningsdagen i Janus Bygningen i Tistrup er der fernisering kl. 14, hvor KS Prisen med tilhørende 5.000 kr. overrækkes til en udstiller, der har gjort sig særligt bemærket med sine værker.