Fra 12. til sjetteplads: Varde er blandt landets mest erhvervsvenlige kommuner

Varde Kommune forbedrer sig for tredje år i træk og er nu landets sjette mest erhvervsvenlige kommune ifølge Dansk Byggeris årlige analyse.

ERHVERV

Dansk Byggeri undersøger hvert år erhvervsvenligheden i alle landets kommuner baseret på 22 forskellige parametre.

Varde Kommune rangerer som den sjettebedste i årets udgave, hvilket både er en fremgang fra sidste års 12. plads og en placering som nummer 25 i 2018.

Fremgangen skal blandt andet forklares med en andenplads i kategorien ”Arbejdsmarked og uddannelse”, hvor Varde Kommune rangerer højt på samarbejdet mellem skoler og virksomheder, fokus på erhvervspraktik i folkeskolen og andelen af erhvervsuddannede.

Desuden er sagsbehandlingstiden blevet kortere for virksomheder, der ønsker at udvide eller bygge nyt. Her er Varde Kommune sprunget otte pladser frem fra en 38. til en 30. plads.

CITAT
Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune:

”Vi har i tæt samarbejde med vores erhvervsliv arbejdet på at skabe rammerne til at drive succesfulde virksomheder i Varde Kommune. Det er vi lykkedes med, og nu skal vi i fællesskab fastholde de gode resultater og sørge for, at vi får sat yderligere gang i væksten i vores kommune.”

”Placeringen i Dansk Byggeris måling er rigtig god, men vi vil gerne tiltrække endnu flere nye og spændende virksomheder. For at det lykkes, har vi sammen med virksomhederne en fælles opgave i at fortælle om alt det gode i vores kommune.”

 

FAKTA

  • Dansk Byggeris analyse er baseret på 22 forskellige parametre fordelt på seks overordnede temaer: Byggesagsbehandling, erhvervsaffald, udbud, kommunale investeringer og udlicitering af tekniske opgaver, skatter og afgifter & arbejdsmarked og uddannelse.
  • Varde Kommune er nummer to i kategorien ”Arbejdsmarked og uddannelse” og nummer fire i ”Udbud”.