Hvide flag på alle badestrande

I år bliver det hvide badepunktsflag flag for første gang hejst på alle Varde Kommunes ni badestrande. Flagene kommer op i dag, torsdag.

BADESTRANDE

Tidligere skulle strandgæster både kigge efter blå og hvide flag i jagten på badestrande af høj kvalitet. Det ændrer sig i år, efter Udvalget for Plan og Teknik i Varde Kommune har besluttet udelukkende at benytte det såkaldte badepunktsflag, som er hvidt.

Det hvide flag stiller samme høje krav til badevandskvaliteten som det blå badeflag, men giver bl.a. mulighed for at tillade hunde på stranden. En mulighed, som har været afgørende for beslutningen i Varde Kommune.

Også sikkerheden forbliver på samme niveau som tidligere, og der vil i samarbejde med TrygFonden igen i år være bemandet kystlivredning på strandene i Hvidbjerg, Henne og Vejers.

Tilmelding til flaghejsning
Preben Friis-Hauge, formand for Plan og Teknik-udvalget, hejser det første hvide flag på Hvidbjerg Strand i dag torsdag klokken 10:30. Friluftsrådet administrerer ordningen, og de vil også være repræsenteret.

Tilmelding for pressen skal af hensyn til forsamlingsforbuddet ske til kommunikationsmedarbejder Søren Toksvig Jensen på srej@varde.dk / 61 63 98 01.

CITAT
Preben Friis-Hauge, formand for Plan og Teknik-udvalget:

”Vi skal glæde os over, at vi har ni strande i en kvalitet, som lever op til de høje standarder i denne mærkeordning. Badegæsterne møder fremover ensartethed på alle strande, og samtidig kan vi imødekomme manges ønske om at tage hunde og biler med på udvalgte strande.”

 

 

FAKTA

  • Varde Kommunes ni badepunktsstrande ligger i: Nymindegab, Houstrup, Vejers, Børsmose, Skallingen, Henne, Henne Mølle Å, Blåvand og Hvidbjerg.
  • Friluftsrådets beskrivelse af Badepunktsflag:
    Mærkningsordningen har fokus på at synliggøre strande, der i overvejende grad henligger i naturtilstand, og forvaltes med det forhold for øje, samtidig med, at mærkningsordningen ønsker at fremme og synliggøre strandens lokale identitet og funktion som friluftsattraktion eller anden karakteristika.
  • Overblikket over alle badepunktstrande kan ses på www.friluftsraadet.dk/badepunkt