”Man taber ikke ansigt af at gå med mundbind”

Syd- og Sønderjyllands Politi og Varde Kommune går sammen om at synliggøre COVID-19-anbefalinger til borgerne.

Man taber ikke ansigt af at gå med mundbind…

Sådan lyder budskabet fra Varde Kommunes borgmester, Erik Buhl, og politidirektør Jørgen Meyer fra Syd- og Sønderjyllands Politi i en fælles opfordring til borgerne i kommunen.

Budskabet skal minde os alle om, at det er vigtigt at holde fast i de enkle, men effektive metoder til at mindske antallet af smittede med COVID-19:

– Brug mundbind, hvor det er et krav, for eksempel i busser og tog. Hav også et med, hvis du skal til læge, til undersøgelse på hospitalet eller på besøg på et plejehjem. Og brug det, når det ikke er muligt at holde afstand.
– Vask ofte hænder eller brug håndsprit.
– Host eller nys i dit ærme.
– Undgå håndtryk, kindkys og kram.
– Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.
– Hold afstand – og bed andre tage hensyn.

Baggrunden for den fælles opfordring er, at Varde er blandt de kommuner i politikredsen, hvor antallet af smittede med COVID-19 de seneste uger har været højt, målt i forhold til kommunens indbyggertal.

Udviklingen går lige nu den rigtige vej, hvor antallet af smittede daler igen. Men ifølge den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut er der p.t. 11 smittede med COVID-19 i Varde Kommune.

Det svarer til 22 smittede pr. 100.000 indbyggere – og dermed et så højt tal, at Varde fortsat befinder sig på Sundhedsstyrelsens liste over kommuner, hvor det er ekstra vigtigt at følge udviklingen.

– Det er helt afgørende, at vi alle fortsat er forsigtige i dagligdagen. Der står rigtig mange ting på spil. Dels gælder det om at undgå, at blandt andet svage og ældre borgere bliver smittede med COVID-19. Dels bliver hele samfundet alvorligt påvirket, når smittetallet går den forkerte vej. Bare tænk på hvor afgørende det er for turisterhvervet, at vi kan håndtere situationen, understreger borgmester Erik Buhl.

Budskab med et glimt i øjet
Politidirektør Jørgen Meyer pointerer, at det fælles budskab kommer med et glimt i øjet. Men omvendt skal der ikke være nogen tvivl om, at det er alvorligt ment.

– Der kan meget vel gå meget lang tid, før vi kan lægge COVID-19-restriktionerne bag os. De seneste uger har vist, at antallet af smittede meget hurtigt kan stige, også selvom mange synes, at de har været forsigtige i dagligdagen. Det kræver en vedvarende indsats fra alles side, hvis vi skal knække smittekurven, fremhæver Jørgen Meyer.