Nedlukning i Ølgod Sogn

Stigende corona-smittetal betyder, at Styrelsen for Patientsikkerhed har givet Varde Kommune påbud om at lukke en række foreninger og institutioner i Ølgod Sogn fra torsdag.

LOKAL NEDLUKNING

Ølgod Sogn er ramt af myndighedernes kriterier for automatisk nedlukning. Følgende institutioner og foreninger er derfor lukket fra torsdag (udendørs fritidsaktiviteter undtaget):

Ølgod Skole, Ølgod Kristne Friskole, Ølgod Museum, Hjedding Andelsmejeri, Ølgod Bibliotek og Kulturhus, Biblioteksbus ved Ølgod Kristne Friskole, Ølgod Hallen, Ølgod Stadion Klubhus, DDS Ølgod, Efterskolehallen Ølgod, Ølgod Ridehal, Ølgod Skytteforening, Ølgod Friluftsscene/Drabanterne, Ølgod Billardklub, Sydvestjysk Modeljernbaneklub, Ølgod-Strellev Lokalhistoriske Arkiv og alle aftenskole-aktiviteter i sognet.

De enkelte kommunale institutioner vil kontakte alle, der er direkte berørte af nedlukningen med nærmere information. Beboere i Ølgod Sogn må gerne gå på arbejde, i skole og til fritidsaktiviteter uden for sognet.

Bemærk, at Ølgod Efterskole og sognets daginstitutioner er undtaget nedlukningen, men under skærpede retningslinjer. Blandt andet er det ikke tilladt for andre end lærere og elever at besøge efterskolen, ligesom efterskoleeleverne opfordres til at blive på skolen.

Opfordringer fra Sundhedsmyndighederne
Sundhedsmyndighederne giver følgende opfordringer i forbindelse med nedlukningen:

  • Indbyggere i Ølgod Sogn ser så få personer som muligt.
  • Offentlige medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, arbejder hjemmefra.
  • Private arbejdsgivere lader medarbejdere så vidt muligt arbejde hjemmefra.
  • Små børn passes hjemme, når det er muligt. 
  • Dagtilbud opdeler børn i faste, mindre grupper mv.
  • Indbyggere i området lader sig teste.

Baggrund for nedlukningen
Myndighederne har udarbejdet en model for hurtige og effektive lokale nedlukninger baseret på automatik, hvis der sker en lokal smittestigning.

I den forbindelse er der sat tre kriterier for, hvornår et sogn skal nedlukkes midlertidigt. Kriterierne er:

  • Incidensen i et sogn overstiger 400 smittede pr. 100.000 borgere pr. uge.
  • Der er registreret flere end 20 smittetilfælde i alt de seneste syv dage.
  • Positivprocenten er på 2 procent eller mere.

De tre kriterier er opfyldt i Ølgod Sogn med et incidenstal på 464, 24 smittetilfælde og en positivprocent på 2,0. Nedlukningen fortsætter, indtil sognet har været under niveau for ét af ovenstående parametre i en uge i træk.