Presseinvitation: Nyt museum fortæller glemt historie om vestjysk kunstnerkoloni

Nymindegab Museum vil fortælle historien om en glemt vestjysk kunstnerkoloni, der opstod omkring den senere skagensmaler, Laurits Tuxen. Museet indvies den 24. juni.

INDVIELSE

Den 24. juni får Danmark et nyt museum.

Nymindegab Museum fortæller den glemte historie om, hvordan et lille fiskerleje længst mod vest i slutningen 1800-tallet blev til et paradis for store danske kunstmalere som den senere skagensmaler, Laurits Tuxen.

Med lydguider på oprindelig vestjysk dialekt kan museumsgæster rejse tilbage til Nymindegab i 1879. I udstillingerne vil man opleve den natur og det slidsomme liv ved havet, der fik Laurits Tuxen til at rejse på tværs af landet og følge et tilsandet hjulspor til Nymindegab.

Tilmelding
Museet bliver indviet for pressen og udvalgte gæster onsdag den 24. juni klokken 10. Klokken 12 åbner museet for øvrige besøgende.

Pressen kan tilmelde sig indvielsen til og med den 22. juni ved at skrive til kommunikationsmedarbejder Søren Toksvig Jensen på srej@varde.dk / 61 63 98 01.

 

FAKTA

  • Nymindegab Museum har to faste udstillinger: Kunstmalerens Nymindegab og Friland. Førstnævnte fortæller historien om Laurits Tuxen, mens Friland med udgangspunkt i blandt andre badegæster og den lokale tømrer fokuserer på hverdagslivet i området i 1800-tallet.
  • Museet åbner med særudstillingen ”Nymindegabmalerne”, der går i dybden med malere, som kom forbi egnen i slutningen af 1800-tallet. Der bliver udstillet værker af: Vilhelm Th. Fischer, Carl Trier Aagaard, Johannes Larsen, Oscar Matthiesen, Christen Lyngbo og Maria Thymann.
  • Nymindegab Museum har været lukket siden oktober 2019. Tiden frem til nyåbningen er blevet brugt til både at renovere bygningerne og genudvikle udstillingerne.
  • Museet er udviklet af Vardemuseerne, der også står bag temamuseet Tirpitz, som sidste år trak over 200.000 besøgende til Blåvand.