Rejsegilde: BIG-tegnet flygtningemuseum skyder op i lille vestjysk by

I Oksbøl runder byggeriet af FLUGT – Danmarks flygtningemuseum – en vigtig milepæl med fejring af rejsegilde fredag den 23. september.

PRESSEINVITATION

Museet FLUGT skal formidle fortællingen om danmarkshistoriens største flygtningelejr i tiden efter Anden Verdenskrig. På sit højeste var flygtningelejren Danmarks 5. største by. Derudover skal museet rumme aktuelle internationale flygtningehistorier.

Fredag den 23. september fejrer det BIG-tegnede museum rejsegilde. Den tidligere flygtningelejrs to oprindelige hospitalslænger har fået følgeskab af en nytegnet tilbygning, der forbinder de tre dele til ét stort museum.

Rejsegildet markerer et vellykket samarbejde med arkitekter, ingeniører og håndværkere, der nu går ind i projektets afsluttende fase, så selve byggeriet kan stå færdigt ved årsskiftet.

Citat

Claus Kjeld Jensen, direktør for Vardemuseerne:

”De mange forskellige faggrupper samarbejder med stor gensidig respekt om at transformere og renovere de eksisterende bygninger og samtidig tilføje en markant tilbygning, der bliver en skulptur i sig selv. Det er ikke nemt. Men det bliver fantastisk flot.” 

Fakta

  • Byggeriet af FLUGT forventes afsluttet ved årsskiftet, og museet åbner for offentligheden i foråret 2022.
  • Arkitekter er BIG – Bjarke Ingels Group, ingeniør er Ingeniør’ne, og NemByg står for byggeledelsen.
  • Rejsegildet finder sted fredag klokken 13.00 på Præstegårdsvej 21, 6840 Oksbøl.