Varde cementerer sin plads som en af Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner

For andet år i træk indtager Varde Kommune en syvendeplads i Dansk Industris årlige erhvervsklimaundersøgelse blandt alle landets kommuner. Borgmester Mads Sørensen vil have endnu bedre forhold for erhvervslivet.

ERHVERV

Dansk Indsutri har netop offentliggjort deres årlige erhvervsklimaundersøgelse, og for tredje år i træk er Varde Kommune placeret i top ti.

Syvendepladsen skyldes blandt andet høje placeringer i følgende kategorier:

  • Varde Kommune scorer næsthøjest i kategorien Uddannelse, der blandt andet dækker over kommunens indsats for at sikre, at unge får den uddannelse, som virksomhederne efterspørger.
  • En niendeplads i kategorien Arbejdskraft. Her scorer Varde Kommune især højt på indsatsen for at tiltrække og sikre kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne.
  • Information og dialog mellem erhvervslivet og kommunen bliver rangeret som landets niende bedste. Det dækker blandt andet over virksomhedernes samarbejde med politikere og embedsmænd.

Hele undersøgelsen kan ses på http://di.dk/le

Citater
Mads Sørensen, borgmester i Varde Kommune:

”Vi har en tæt dialog med vores erhvervsliv og arbejder dagligt for, at de har de rette vækstbetingelser. Tre år i top ti vidner om, at vi er på rette vej, og at Varde Kommune grundlæggende er et godt sted at drive virksomhed.”

”Omvendt er vi også bevidste om, at der er plads til forbedringer. Vores virksomheder oplever en stigende mængde nationalt pålagt bureaukrati, som stjæler værdifuld tid fra deres primære forretning. Den byrde forsøger vi at minimere, og af samme grund vil vi forsat kæmpe for at indføre et frikommuneforsøg på erhvervsområdet.”