Du ansøger om socialpædagogisk støtte ved at udfylde ansøgningsskemaet som du finder her.
Hvis du ikke har mulighed for at søge selv, kan en pårørende eller en værge søge for dig, hvis du på forhånd har givet dem en fuldmagt til det.
I Social og Handicap Myndighed bruges Voksenudredningsmetoden (VUM) i behandling af sager. VUM er en metode, der skal afklare dine støttebehov og ressourcer.
Sagsbehandlingen foregår normalt på følgende måde:
Først aftales der et møde mellem dig og din rådgiver. Du har ret at invitere en bisidder, som du selv udpeger, med til mødet. Måske vil det være relevant, at invitere andre parter med til mødet. Dette foregår altid efter aftale med dig.
På mødet vil du modtage relevant rådgivning og vejledning. I samarbejde med dig, vil din rådgiver indsamle alle relevante oplysninger vedrørende din funktionsnedsættelse. Du vil ofte blive bedt om at udfylde en samtykkeerklæring til brug ved indhentning af eksempelvis lægelige oplysninger.
Afhængig af din situation, vil du blive tilbudt, at du sammen med din rådgiver udarbejder en handleplan.
På baggrund af dine oplysninger, og ud fra en faglig vurdering, træffes der en afgørelse. Du vil modtage en udmåling af støttens omfang, samt en begrundelse for afgørelsen, herunder hvorfor du opfylder kravene til at få tildelt socialpædagogisk støtte, eller hvorfor du får afslag.
Hvis du bevilges socialpædagogisk støtte, vil din sagsbehandler, mindst en gang årligt, lave en opfølgning på din sag. Her vil det blive vurderet, om du fortsat er i målgruppen, og om støtten lever op til formålet, og matcher dine behov, eller om der skal foretages ændringer.
Du kan læse mere om ordningen i Varde Kommunes kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte, som du finder ovenfor.