Vi i Naturen er Varde Kommunes vision

Vi i Naturen er Varde Kommunes fælles vision. Den indrammer fortællingen om det gode liv i vores naturskønne omgivelser.

Link til videoen på anden hjemmeside.

Da Varde Kommune i 2007 opstod i sin nuværende form var der særligt én ting, der forenede de fem tidligere kommuner: naturen.

Derfor er det netop vores unikke natur, vi allerhelst vil fremhæve fra vores område.

Det gør vi igennem vores fælles vision, Vi i Naturen, der indrammer fortællingen om det gode liv i vores naturskønne omgivelser.

Borgerne skal opleve stolthed over den enestående natur, og at den skaber ramme for et godt liv. Virksomheder skal se naturen som en kilde til styrkelse og udvikling af deres forretning. Turister skal opleve naturen som rammen for unikke ferieoplevelser.

Med visionen vil vi sammen skabe udvikling, vækst og livskvalitet. Visionen skal benyttes aktivt af borgere, institutioner, foreninger, lokalsamfund og virksomheder.

Mere om visionen

Begivenheder

Pil ned ikon

Der afholdes adskillige events på tværs af kommunen med naturen som et centralt tema. Nogle små, andre store.

Sådan her ser kalenderen ud for 2022:

 • Nationalpark Dag – 29. maj
 • Varde Å Dag – 21. august
 • Skovens Dag – 4. september
 • Karlsgårde Dag – 11. september
 • Naturparkuge – gennemføres mandag til fredag uge 42/efterårsferien
 • Halloween i Gl. Varde Sommerland – 31. oktober

Hvordan kan jeg deltage?

Pil ned ikon

Du kan være med i “Vi i Naturen”-bevægelsen på mange måder. Her kan du se et par eksempler på, hvilke materialer du kan bruge, når du planlægger en aktivitet eller et arrangement, der relaterer sig til naturen.

 

Postkort

Uddel postkort med flotte billeder, der hver på sin måde illustrerer Vi i Naturen. Vi har seks forskellige slags postkort, som du kan få fingre i ved at udfylde formularen og beskrive, hvordan du vil bruge postkortene.

Send en mail til Kathrine med følgende oplysninger for at få fat i postkortene:

Navn:
Telefon:
Dato for arrangementet:
Kort beskrivelse af projektet:
Hvad kan vi hjælpe dig med:

 

Brænd naturen ind i bevidstheden

Brændemærket er vores ultimative bud på brug af logoet Vi i Naturen. Her er der ingen fortrydelsesret! Til gengæld får du mærket dit udstyr eller materiale i en naturlig stil. Du låner brændemærket sammen med en gasbrænder til opvarmning af mærket, og så er det bare at gå i gang.

Send en mail til Kathrine med følgende oplysninger for at låne udstyr:

Navn:
Telefon:
Dato for arrangementet:
Kort beskrivelse af projektet:
Hvad kan vi hjælpe dig med:

Sådan har andre brugt visionen

Pil ned ikon

Herunder følger til inspiration et par eksempler på, hvordan lokale erhvervsdrivende og institutioner har taget visionen til sig og arbejdet med den aktivt:

 

Hr. Skov

Hr. Skov er en lokal gastronomivirksomhed, der udmærker sig ved at lave delikatesser med de råvarer, vi har lige uden for vores dør. Fx Ramsløg Aioli, Blåvand Lynghonning, Porsesnaps og Havtorns Kompot.

Når man køber produkter fra Hr. Skov i Blåvand er visionens logo synlig på etiketterne ved de produkter, der er lavet fra den lokale natur. Etiketten indeholder samtidig en fortælling om, hvorfor vi har visionen. Endnu mere markant er en ost, som virksomheden har udviklet sammen med Tistrup Mejeri, der helt enkelt hedder Vi i Naturen.

Udviklingsrådet i Ølgod

Udviklingsrådet i Ølgod foreslog, at et mindre skovområde tæt ved et boligområde kunne omdannes til en børneskov. Kommunen hjalp til med på enkel vis at etablere området, finansiere bord-bænkesæt, skiltning og affaldsbeholdere.

I skoven finder børnene grene og dyr, bygger huler, klatrer og nyder legen i naturen. De mødes med madpakker og samles i naturen på tværs af deres dagplejegrupper og kommer der sammen med forældre, når de har fri.

Dagtilbuddet Højgårdsparken

Læring om naturen og hvordan vi altid har boet i den og levet af den starter allerede i vuggestuen. Når dagtilbuddet Højgårdsparken i Varde laver vikingeteater ude på legepladsen, får børnene oplevelserne helt tæt på og ind via sanserne.

Gennem leg og teater lærer de om, hvordan vikingerne fangede dyr og fisk, samlede bær, knækkende knogler og meget mere.

Brink Smede og VVS ApS

Med den grønne tankegang i baghovedet arbejder direktør Jørn Brink med materialer på en bæredygtig måde. Fx ved at minimere spild og ved at affaldssortere.

Hos Brink Smede og VVS ApS arbejder de også med bæredygtige og miljørigtige opvarmningsformer som jordvarme og luft-vand-varme. Deres produkter leveres naturligvis med eget logo, men de markedsfører sig også med Vi i Naturens logo. Derved håber de at få flere til at have omtanke for, hvordan vi bruger naturen og værner om den.

Del dine oplevelser på de sociale medier

Pil ned ikon

Du kan være med til at udbrede visionen ved at dele dine naturoplevelser på de sociale medier. Brug hashtagget #viinaturen, når du deler dine flotte naturbilleder på Instagram – så er du med til at skabe opmærksomhed omkring Vi i Naturen.

Vi i Naturen er et fleksibelt slogan, som du kan bruge lige så kreativt, som du vil. Fx “Vi nyder solen i naturen”, eller “Vi samler bær i naturen”.

Vi i Naturens Facebook-profil kan du slå arrangementer op og følge med i, hvad der foregår i naturen her i Varde Kommune.

Mål for visionsarbejdet

Pil ned ikon

 

Udvalget for Økonomi og Erhverv i Varde Kommune vedtog i januar 2016 følgende mål for arbejdet med visionen, Vi i Naturen:

 • Visionen danner udgangspunkt og ramme for Varde Kommunes aktiviteter og ydelser
 • Visionen er en positiv og ansvarsskabende fortælling om naturens værdier og muligheder for både offentlige som private aktører
 • Visionen kendes og bruges aktivt af alle i Varde Kommune
 • Visionen tilfører de kommunale ydelser merværdi
 • Visionen styrker virksomhedernes grundlag
 • Visionen gør Varde Kommune til et endnu bedre sted at bo og leve

Søg om midler fra visionspuljen

Pil ned ikon

Læs om, hvad der skal til for at ansøge midler fra visionspuljen her.

Brug logoet

Pil ned ikon

Download Vi i Naturen-logoet fra denne side.

Del dine billeder på Facebook

Pil ned ikon

Vi har natur i verdensklasse. Så hvorfor ikke dele vores billeder, videoer, sjove historier, tips og tricks med hinanden?

I Vi deler oplevelser i naturen deler vi billeder af en smuk solopgang eller en sjov fugl med andre brugere af vores natur. Vi stiller hinanden undrende spørgsmål om stort og småt. Vi prajer hinanden om spændende arrangementer, hvor man kan få en god naturoplevelse. Og vi deler vores oplevelser med hinanden – hvad enten de er store eller små, sjove eller seriøse, vigtige eller underfundige.

Find gruppen og del dine billeder her