Kultur og fritid for børn

Der findes et væld af aktiviteter og kulturelle tilbud til børn i deres fritid.

Der er mange tilbud og aktiviteter for børn i Varde Kommune – både i ferien og uden for ferietid.

VAKS - ferieaktiviteter for børn

Pil ned ikon

I skolernes vinter-, sommer- og efterårsferie arrangerer Varde Kommune VAKS – et ferieprogram med et bredt udvalg af sjove og spændende aktiviteter for alle skolebørn.

Programmet stables på benene i samarbejde med en lang række foreninger og institutioner, der hver især står for afvikling af deres aktiviteter.

Læs mere om VAKS her

Udforsk

Pil ned ikon

Udforsk er Varde Kommunes eksterne læringsunivers for dagtilbud og skoler, som i 2023 afløser de to tidligere indsatser ”Vi i Naturskolen” og ”Vardes Kulturelle Rygsæk”.

Hvert år udbydes en lang række spændende læringsforløb, der giver børn og elever mulighed for at udforske natur og naturvidenskab, kulturhistorie og forskelligartet kunst i eksterne læringsmiljøer.

Forløbene skal være med til at styrke en vældig hverdag med gode deltagelsesmuligheder, motivation og engagement.

Læs mere om Udforsk og de forskellige læringsforløb her (åbner i nyt vindue).

Varde Bibliotek

Pil ned ikon

Børnebiblioteket byder på mange forskellige tilbud for børn. Blandt andet er der filmhule, Activefloor, hvor du blandt andet kan banke vennerne i fodbold og vendespil, kunsthjørne og selvfølgelig bøger i en uendelighed.

Læs mere om børnebiblioteket her (åbner i nyt vindue)

Foreningsportalen

Pil ned ikon

I foreningsportalen er alle foreninger og og idrætsgrene oplistet. Find din næste fritidsaktivitet og læs mere på foreningsportalen.

Du finder foreningsportalen her (åbner i nyt vindue)

Varde Sommerland

Pil ned ikon

Det gamle Varde Sommerland er i dag omdannet til et rekreativt område med shelters, bålpladser, legepladser og meget mere.

Læs mere om Varde Sommerland her (åbner i nyt vindue)

Musik & Billedskolen

Pil ned ikon

Musik & billedskolen er Varde Kommunes kreative frirum. Det er stedet, hvor fællesnævneren er glæde og begejstring ved musikalsk udfoldelse, og hvor alderen ikke spiller nogen rolle.

 

Besøg Musik & Billedskolen her (åbner i nyt vindue)