Nymindegab Museum

Små tre km ud af hovedvej 181 er et kulturhistorisk kunstmuseum. På det nyrenoverede museum smelter kunsten og kulturhistorien sammen når malerier af blandt andet Laurits Tuxen får selskab af fortællinger om kulturmødet mellem den lokale fiskerbefolkning og storbyens malere og badegæster.

Her kan du bruge alle dine sanser. Kom og hør historier om esepigernes arbejde, fiskernes skæbner og den lokale esepige Dortheas sange om livet og døden.

Få fornemmelsen af, hvordan der lugtede i Nymindegab i fiskesæsonen og hør fortællinger om badegæsternes ferier i området, de lokale håndværkere og ikke mindst: malerne, der fandt deres motiver ved fjorden, havet og blandt de gæve vestjyder, som de mødte her.

Udenfor på Friland er der højt til loftet og små hyggelige kroge. Her kan man gå på opdagelse i historien og slippe legen fri. Her kan du blandt besøge den gamle savmølle, hvor tømrer Larsen førhen byggede gafpramme.

Du kan også høre om badegæsternes feriedage, de nedgravede køkkenhaver i Nymindegab og blive budt indenfor i esehuset.

I museets cafe kan man købe kaffe og drikkevarer og man er velkommen til at nyde sin medbragte mad udenfor. Der er desuden skiftende udstillinger med hvert sit aktuelle tema.