Beskæftigelsesministeren åbner Vækstuge i Vestjylland

Når beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen åbner vækstugen mandag den 27. marts hos Nobia i Ølgod, bliver det startskuddet til tre dage med fokus på vækst, kvalificeret arbejdskraft, […]

Når beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen åbner vækstugen mandag den 27. marts hos Nobia i Ølgod, bliver det startskuddet til tre dage med fokus på vækst, kvalificeret arbejdskraft, iværksætteri og forretningsudvikling i Varde Kommune.

VÆKST

Ved åbningen af vækstugen giver Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen sit bud på, hvordan man skaber vækst og sikrer kvalificeret arbejdskraft uden for de store byer.

Vækstugens første dag byder også på konceptet ’Løvens Hule’, hvor lokale erhvervsfolk er parate til at investere tid og penge i områdets iværksættere. Efterfølgende samme dag afholdes workshop om vækststrategier.

Dagen efter er der job- og uddannelsesmesse på Campus Varde.
Her får virksomheder og uddannelsesinstitutioner mulighed for at møde studerende og potentielle nye medarbejdere. Studerende og ledige får mulighed for at møde virksomheder og måske skabe grundlag for et fremtidigt job.

Vækstugen afsluttes onsdag den 29. marts på PowerTower i Varde med blandt andet oplæg om ”Industrirevolution 4.0” af direktør for Væksthus Syddanmark Jani Lykke Methmann. ”Industrirevolution 4.0” er betegnelsen for den fjerde industrielle revolution, som er kendetegnet ved forbindelse mellem fysiske og digitale systemer og avancerede robotter.

FAKTA:

  • Vækstugen løber over tre dage sidst i marts:
    • Mandag den 27. marts klokken 14.30: Vækst og kvalificeret arbejdskraft udenfor de store byer hos køkkenproducenten Nobia, Ølgod.
    • Tirsdag den 28. marts klokken 16.00: Job- og uddannelsesmesse på Campus Varde.
    • Onsdag den 29. marts klokken 16.00: Iværksætteri og forretningsudvikling hos PowerTower, Titan, Varde.
  • Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen åbner Vækstugen mandag den 27. marts klokken 14.30 på Nobia, Ølgod.
  • En måling fra DI placerede i 2016 Varde Kommune som nummer 9 i lokalt erhvervsklima blandt landets kommuner.

CITATER

Borgmester Erik Buhl, Varde Kommune

”Varde Kommune er et attraktivt sted at drive virksomhed, men virksomhederne er afhængige af at have kvalificeret arbejdskraft. Derfor er vækstugen vigtig, for den skaber en god ramme for rekruttering”.

”Vækstugen er et vigtigt forum, hvor uddannelserne, virksomhederne og borgerne får mulighed for at møde hinanden, så vi kan tiltrække de nødvendige hænder til vores virksomheder og vores samfund”.

PRESSEKONTAKT

Erik Buhl
Borgmester, Varde Kommune
40 17 44 51
erbn@varde.dk

Peter Grummesgaard Lindegren
Kommunikationsmedarbejder, Varde Kommune
21 42 04 71
peli@varde.dk