Byggeklare grunde skal lokke IT-giganter til Varde Kommune

Et område på 37,4 hektar ved Roustvej i Varde er forberedt til at blive hjemsted for datacentre. Målet er at tiltrække internationale IT-virksomheder og dermed arbejdspladser til Varde Kommune.

DATAPARK

Fremover vil Varde Kommune blande sig i konkurrencen om at tiltrække internationale virksomheder, når de jagter lokationer til såkaldte datacentre, der huser servere og computere.

37,4 hektar kommunalt ejet jord på Roustvej er nu forberedt, så interesserede virksomheder let kan rykke ind. Det er blandt andet gennemførte arkæologiske undersøgelser uden fund, en tæt placering på højhastighedsfiber og udsigt til korte byggesagsbehandlinger, der skal sælge området.

Fra grøn strøm til fjernvarme
Datacentre forbruger store mængder elektricitet. Vurderingen er, at lettilgængelig vindenergi fra Nordsøen og etablering af solenergianlæg i Varde Kommune vil appellere yderligere til virksomheder med grønne profiler.

Desuden er Din Forsyning klar til at optage overskudsvarme fra datacentrene direkte i fjernvarmenettet.

Hjemmesiden www.vardedataparks.com er netop blevet lanceret for at introducere udenlandske investorer for Varde Kommune.

CITAT
Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune: 

”Det udpegede område opfylder alle de betingelser, som vi ved, at internationale virksomheder og investorer kigger efter, når de er på jagt efter lokationer til datacentre. Nu går vi i offensiven for at gøre opmærksom på mulighederne i Varde Kommune og forhåbentligt tiltrække flere arbejdspladser.”

FAKTA

  • I satsningen samarbejder Varde Kommune med COWI, Coromatics A/S, MT Højgaard, Siemens og 360o Law Firm. Øvrige samarbejdspartnere er også velkomne.
  • Området på Roustvej er klar til bebyggelse fra februar 2021.
  • Strøm til området sker via kabler, der kan transportere, hvad der svarer til 20.000 husstandes årlige forbrug. I 2022 stiger kapaciteten til 90.000 husstandes årlige forbrug.