Den censurerede Kunstnernes Sommerudstilling i Janus Bygningen åbner nu for tilmelding

I Danmark har kun fem udstillinger formået at blive anerkendt og accepteret som pointgivende censurerede udstillinger. Blandt dem er Janus Bygningen, der nu åbner for indsendelse af […]

I Danmark har kun fem udstillinger formået at blive anerkendt og accepteret som pointgivende censurerede udstillinger. Blandt dem er Janus Bygningen, der nu åbner for indsendelse af værker.

KULTUR

 

Som censureret udstilling er Kunstnernes Sommerudstilling i Janus Bygningen i godt selskab med Forårsudstillingen på Charlottenborg, Kunstnernes Påskeudstilling i Århus, Nordkraft Udstillingen i Aalborg og Kunstnernes Efterårsudstilling i København.

 

2.000 værker indsendes

Kunstnernes Sommerudstilling (KS) i Janus Bygningen har siden 1973 hørt til de væsentligste udstillinger i Danmark og har givet debut til mange markante og anerkendte kunstnere. Udstillingen kan i dag betragtes som et kulturelt fyrtårn i Vestjylland og Varde Kommune og formår at tiltrække kunstnere fra hele Skandinavien, Tyskland og England. Hvert år indsendes cirka 2.000 værker til censurering. Heraf bliver omkring 150 værker antaget og efterfølgende overladt til kuratering og ophængning i Janus Bygningen.

 

Udstillingen udvides

På baggrund af de foregående års succes og de sidste års stigende besøgstal er udstillingsperioden nu udvidet med en måned, således at udstillingen strækker sig fra den 20. maj til den 6. august. I løbet af udstillingsperioden er der forskellige arrangementer med blandt andet Artists Talk og Censor Talk, hvor kunstnere og censorer formidler kunstværkerne, ligesom der arrangeres foredrag og rundvisninger med Peter Haarby fra Holstebro Kunstmuseum.

 

Kategorier

Kunstnernes Sommerudstilling giver mulighed for at indsende værker til censurering inden for seks kategorier:

  • Maleri
  • Skulptur
  • Grafik, tegning, akvarel
  • Fotografi og video
  • Kunsthåndværk, keramik, tekstilkunst, glas
  • Blandform.

 

Vurdering

Censorerne er anerkendte kunstnere, som vælges af tidligere deltagere på KS. Værkerne vurderes i år af kunstnerne Thomas Andersson, Peter Holck, Else Ploug Isaksen, Bo Mølgaard og Lars Svanholm.

 

Prisuddeling

Ophængningen af de værker, der bliver antaget på udstillingen, ledes af et ophængningsudvalg udpeget af censorerne. Herefter kan værkerne nydes i Janus Bygningens ovenlysrum. Til ferniseringen uddeles KS Prisen til en kunstner, hvis værker censorerne har valgt at fremhæve. I løbet af udstillingsperioden har publikum mulighed for at stemme på det værk, de mener er berettiget til at modtage Publikumsprisen. Publikumsprisen uddeles på udstillingens sidste dag.

 

Tilmelding og information

Alle kan tilmelde værker, uafhængig af nationalitet og tidligere udstillinger. Tilmeldingen kan ske indtil den 19. april. Et gebyr på 385 kr. giver adgang til indsendelse af op til 5 værker inden for samme kategori.

Nærmere oplysninger kan fås på hjemmesiden eller ved henvendelse til: hgn@vardemuseum.dkeller mail@janusbygningen.dk, tlf. 7529 9825 eller mobil 3029 7224.