Erhvervsklima: Varde Kommune er i superligaen

Varde Kommune er blandt landets bedste kommuner til at skabe gode forhold for det lokale erhvervsliv. I ny måling fra DI er Varde Kommune nummer 9. Men målingen peger også på udfordringer omkring infrastrukturen. Derfor opfordrer borgmester Erik Buhl Folketinget til at forbedre vilkårene i Vestdanmark.

ERHVERVSKLIMA

En ny måling fra DI (Dansk Industri) placerer Varde Kommune i top 10 blandt landets kommuner. I målingen vurderes kommunerne på, hvor attraktivt det er at drive, udvikle og placere virksomheder de forskellige steder i landet.

Placeringen som nummer 9 i Lokalt Erhvervsklima 2016 er en fremgang på 18 pladser i forhold til 2015.  Årets placering er Varde Kommunes hidtil bedste.

I målingen har Varde Kommune flere topplaceringer:

  • Nummer 2 i kategorien Skatter, afgifter og gebyrer.
  • Nummer 4 i kategorien Information og dialog med kommunen.
  • Nummer 5 i kategorien Kommunal sagsbehandling.
  • Den største fremgang har Varde Kommune i kategorien Overordnet vurdering af erhvervsvenligheden, hvor kommunen er gået 30 pladser frem til en 8.-plads.
  • Varde Kommune er derudover gået 20 pladser frem i kategorien Fysisk planlægning.
  • Varde Kommune er også gået 17 pladser frem i kategorien Kommunens image.
  • I Kategorien Arbejdskraft (kommunens indsats for at opfylde virksomhedernes behov for kvalificeret arbejdskraft samt de lokale jobcentres service over for virksomhederne,) er Varde Kommune nummer 8 mod en placering som nummer 21 sidste år.

I dette års måling fra DI er Varde Kommune bedre placeret end nogensinde før.
I 2013 lå kommunen nummer 64 (samme år lavede man målsætningen om at komme i top 10).
I 2014 blev Varde Kommune Årets Højdespringer med en placering som nummer 12.
Med en placering som nummer 9 i år er Varde Kommune kommet i top 10 som målsat.

Dialog mellem kommune og virksomheder
I målingen er Varde Kommune blandt landets allerbedste til information og dialog. Dette resultat er blandt andet opnået via dialogmøder, hvor borgmesteren har inviteret virksomhederne til morgenkaffe for at drøfte deres udfordringer.

Infrastruktur er en udfordring
I målingen fra DI peges der på, at Varde Kommune er udfordret på områderne Infrastruktur og transport. I Varde Kommune er de geografiske afstande store, og enkelte vejstrækninger er belastet af tæt trafik.

Derfor appellerer Varde Kommunes byråd til regeringen og Folketinget om at afsætte midler til forundersøgelse omkring udvidelse af hovedvej 11 fra Korskro til Varde. Vejstrækningen er statsvej, og det er dermed Folketinget, der skal bevilge en udvidelse. COWI-rapport fra 2012 viser, at udvidelsen vil have samfundsøkonomiske gevinster.

 

CITATER

”I Varde Kommune er vi meget opmærksomme på, at gode forhold for vores erhvervsliv er grundlaget for vores velfærd. Vil vi have et bedre Danmark, så skal vi også have vækst i hele Danmark,” siger borgmester Erik Buhl (V).

”Hvis vores virksomheder fortsat skal udvikle sig, så er der brug for en stærkere infrastruktur. Konkret opfordrer vi derfor regeringen og Folketinget til at sikre en forundersøgelse omkring udvidelsen af hovedvej 11 fra Korskro til Varde, hvor vi i dag er udfordret af tung trafik,” siger borgmester Erik Buhl (V).

 

FAKTA

I målingen fra DI (Dansk Industri) fokuseres der på erhvervsvilkårene i 96 af landets kommuner.