Fremgangen fortsætter: Varde er Danmarks syvende mest erhvervsvenlige kommune

Varde Kommune indtager en syvendeplads i Dansk Industris årlige erhvervsklimaundersøgelse. Det er en historisk høj placering og en fremgang fra en ottendeplads i 2020.

ERHVERV

Dansk Industri har netop offentliggjort deres årlige erhvervsklimaundersøgelse, og igen i år er Varde Kommune med helt i toppen.

Syvendepladsen skal blandt andet tilskrives høje placeringer i følgende kategorier:

  • Information og dialog mellem erhvervslivet og kommunen bliver rangeret som landets bedste. Det dækker blandt andet over virksomhedernes samarbejde med politikere og embedsmænd.
  • De digitale rammer i Varde Kommune bliver vurderet som næstbedst på landsplan. Kategorien handler blandt andet om brugen af teknologi og data til at forbedre kommunale services.
  • En syvendeplads i kategorien Arbejdskraft. Her scorer Varde Kommune især højt på indsatsen for at tiltrække og sikre kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne.

Hele undersøgelsen kan ses her: LINK

 

Citater
Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune:

”Sidste år tog vi et højdespring ind i top 10, og årets placering vidner om, at det ikke var en tilfældighed. Vi arbejder dagligt på at give vores virksomheder optimale betingelser for vækst, og syvendepladsen lover godt for fremtiden.”

”Førstepladsen i information og dialog viser, at virksomhederne har taget vores opfordring til at kontakte os til sig. Virksomhederne ved, at vi vil gøre, hvad vi kan for at rydde eventuelle udfordringer af vejen.”

”Som landdistrikskommune er gode digitale rammer en betingelse for, at vi fortsat kan fastholde og tiltrække virksomheder. En andenplads i kategorien viser, at vi er med helt fremme, når det gælder om at finde fremtidens digitale løsninger.”