Genbrugsmaterialer og børnenes drømme er hovedingredienser i byggeri af nyt dagtilbud

Tirsdag tages første spadestik til Varde Kommunes nye dagtilbud Egekrattet. Det nye børnehus indrettes efter børnenes ønsker og opføres i genbrugsmaterialer fra den tidligere Brorsonskole og daginstitutionen Lysningen.

PRESSEINVITATION

Den 6. juni bliver første spadestik taget til Vardes nye dagtilbud, Børnehuset Egekrattet. Det nye byggeri kommer til at samle børnene fra de nuværende dagtilbud Vuggestuen Isbjergparken og Børnehuset Lysningen fra sommeren 2024.

Et børnehus i børnenes perspektiv

Børnehuset Egekrattet bygges til børn, for børn og med inddragelse af børn. Derfor har børnene fra Vuggestuen Isbjergparken og Børnehaven Lysningen været med på råd i udformningen af det nye dagtilbud.

Børnene har blandt andet ønsket sig store sandkasser til at grave løs i, en masse legehuse, trampoliner til at hoppe højt på og hængekøjer til at slappe af i. Alle ønsker, der nu kommer til at gå i opfyldelse. Børnene kan for eksempel se frem til at lege i to små landsbyer bestående af legehuse.

Solide løsninger og genbrugsmaterialer

Byggeriet bliver opført i gode materialer såsom komfortgulv, gode akustikløsninger og med materialer, der understøtter et godt miljø for både børn og personale.

Udover at bruge solide materialer vil der i byggeriet også blive brugt genbrugsmaterialer fra nedrivningen af Brorsonskolen samt materialer fra Børnehuset Lysningen. Det er blandt andet legeredskaber, mursten, genbrugstræ og limtræ, der bliver genbrugt.

Citat

Lars Teglgaard (V), midlertidig formand for Udvalget for Børn og Læring i Varde Kommune:

“Med Børnehuset Egekrattet får vi et dagtilbud med plads til mange børn, men hvor nærhed og tryghed fortsat forbliver i fokus. For vores dagtilbud skal fremfor alt give børn mulighed for at lære, lege og udvikle sig. Samtidig giver placeringen i nærheden af to andre dagtilbud, Frelloskolen og Sportium nogle enestående muligheder for at bygge bro mellem institutioner og børn, fritid og kultur samt det omkringliggende samfund.”

Fakta

  • Første spadestik bliver taget tirsdag den 6. juni klokken 14.00 på Egekrattet, 6800 Varde. Her er alle interesserede og pressen velkomne. Tilmelding er ikke nødvendig.
  • Børnehuset Egekrattet bliver 920 kvadratmeter stort, og har plads til 50 vuggestuebørn og 60 børnehavebørn.
  • Byggeriet af Børnehuset Egekrattet koster 29 millioner kroner eksklusiv moms.
  • Rådgiverteamet består af: Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S, der er totalrådgiver på projektet, samt Ingeniørgruppen Vestjylland ApS og Wad LANDSKABSARKITEKTER A/S.
  • Hovedentreprenøren på projektet er Maskinsnedkeriet Phønix ApS.