Kvie Sø Efterskole – ny efterskole for udviklingshæmmede

Ny efterskole i Ansager på Tiphedevej 17, hvor der indtil december 2017 var Døgninstitution

Varde Kommune og bestyrelsen for Kvie Sø Efterskole har indgået aftale om køb af Tiphedevej 17 i Ansager, hvor der indtil december 2017 var Døgninstitution.

Kvie Sø Efterskole bliver en efterskole for elever med svære generelle indlæringsvanskeligheder. Målsætningen er, at de første elever vil tage skolen i brug i august 2019.

En glad borgmester

Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune, udtaler:

”Det er rigtig glædeligt, at vi nu har fundet en køber til bygningerne, så vi får udnyttet de glimrende fysiske rammer, der er på stedet. En ny efterskole betyder arbejdspladser og vil derudover have en positiv effekt på livet i området. Derfor vil jeg også gerne benytte lejligheden til at takke initiativtagerne til den her nye efterskole.”

En anderledes efterskole

Kvie Sø Efterskole kommer til at modtage elever i alderen 16 til 21 år, som andre efterskoler ikke har mulighed for at rumme. Det kan eksempelvis være elever med Down syndrom, autisme og erhvervede hjerneskader, som får muligheden for at opnå større livsduelighed, så de kan få et så selvstændigt og ligeværdigt voksenliv som muligt.

”Kvie Sø Efterskole har med købet fået de faciliteter og muligheder, som lige præcis vores elever har brug for. Bestyrelsen er meget taknemmelig for at have fået en købsaftale med Varde Kommune” udtaler Peter Fog, formand for bestyrelsen for Kvie Sø Efterskole.

”Med købsaftalen på plads kan vi i den kommende tid koncentrere os om den videre planlægning for at have en efterskole på plads til august 2019.”