Landets største turismesamarbejde har fået et navn

Det kommende destinationsselskab for Varde Kommune og Ringkøbing-Skjern Kommune får navnet ”Destination Vesterhavet”.

TURISME

I sidste måned blev det besluttet, at Varde Kommune og Ringkøbing-Skjern Kommunes nye destinationsselskab får fysisk hovedsæde i Hvide Sande, og nu er der så fundet et navn til det, der bliver Danmarks største turismeområde målt på årlige turistovernatninger.

Forberedelsesudvalget, der blandt andet består af erhvervsrepræsentanter fra Ringkøbing Fjord Turisme, ProVarde og politikere fra de to kommuner, har blandt fire konkrete forslag valgt navnet ”Destination Vesterhavet”. Den nye direktør, der ventes udpeget i slutningen af oktober, får således til opgave at samle turisterhvervet i de to kommuner under dette navn.

Mens Destination Vesterhavet bliver navnet på selve destinationsselskabet, så fortsætter man med at benytte de eksisterende brands i markedsføringen.

Tirsdag den 24. september bliver der afholdt et stormøde i Nymindegablejren, hvor man som virksomhed eller aktør med interesse i turismen kan få mere at vide om det kommende samarbejde samt bidrage med egne ønsker.

 

CITAT

Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune:

”Vi har valgt navnet Destination Vesterhavet, fordi det er fællesnævneren for alt det, folk kommer for at opleve ved vores største turistbyer. Uanset om man besøger Hvide Sande, Henne, Søndervig eller Blåvand, er Vesterhavet en dragende faktor.”

Hans Østergaard, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune og formand for forberedelsesudvalget:

”Destination Vesterhavet er et navn, som turismeerhvervene i de to kommuner vil kunne se sig selv i og samles under. Men når det så er sagt, har vi givet hinanden håndslag på også at gøre en indsats for at brede turismen fra kysten og ind i landet, hvor både natur og menneskeskabte attraktioner også kan begejstre de besøgende. Så navnet afspejler vores geografiske placering snarere end et koncentreret fokus udelukkende på kyststrækningen.”

 

FAKTA

  • Destination Vesterhavet er en sammenslutning af Ringkøbing Fjord Turisme og turismeindsatserne i ProVarde.
  • Der var fire potentielle navne i spil til det nye destinationsselskab: ”Destination Vestkysten”, ”Destination Vesterhavet”, ”Destination Vest” og ”Destination Vestdanmark”.
  • Der afholdes stormøde om det nye samarbejde tirsdag den 24. september kl. 12.15-17.00 i Nymindegablejren (Vesterhavsvej 302, 6830 Nørre Nebel). Man tilmelder sig via www.tilmeld.dk/stormoede240919 inden torsdag den 19. september kl. 12.