Ny kommunaldirektør i Varde Kommune

Varde Kommune ansætter Henning Haahr Pedersen som ny kommunaldirektør.

NAVNE

Byrådet indstillede torsdag aften, at Henning Haahr Pedersen bliver ny kommunaldirektør i Varde Kommune per 1. juni.

58-årige Henning Haahr Pedersen kommer fra en tilsvarende stilling i Odder Kommune, hvor han har været ansat siden 2015. Han har desuden omfattende erfaring på direktør-niveau fra Skanderborg Kommune, Varde Kommune og den tidligere Blåvandshuk Kommune.

Dermed vender Henning Haahr Pedersen også tilbage til sit eget lokalområde. Han er privat bosat i Varde.

Stillingen som kommunaldirektør blev ledig, efter Mogens Pedersen efter ti år forlod posten ved udgangen af februar.

Citater

Mads Sørensen, borgmester i Varde Kommune:

”Vi får i Henning Haahr Pedersen en erfaren kommunaldirektør, som gennem mange år har vist, hvordan man driver en effektiv og økonomisk stabil kommunaløkonomi med fokus på erhvervsvenlighed.”

”Samtidig har han et visionært blik på fremtiden, så Varde Kommune i samarbejde med borgere, virksomheder, foreninger og medarbejdere kan tilpasse sig en ny demografisk virkelighed med flere ældre og færre unge.”

Henning Haahr Pedersen, kommende kommunaldirektør i Varde Kommune:

”Jeg er både glad og stolt over, at byrådet har valgt mig som kommunaldirektør. Varde Kommune rummer efter min mening nogle helt særlige kvaliteter. Det gælder naturen og landskabet, men i særdeleshed også borgere, foreninger og virksomheder.”

“Varde Kommune er en veldreven organisation med dygtige medarbejdere og ledere samt et samarbejdende byråd, der har sat en vigtig og nødvendig dagsorden med “Vild med hverdag – Varde 2030”, som viser den vestjyske vilje til at handle med rettidig omhu på de udfordringer, vi står overfor. Jeg glæder mig til at gå i gang med den opgave sammen med kollegaer, byrådet og borgerne i Varde Kommune.”