Nybygget skole i Vestjylland vil hæve standarden for en moderne folkeskole

Onsdag morgen træder de første elever indenfor på Frelloskolen i Varde, hvor de kan se frem til en anderledes hverdag med faglaboratorier og køkkenhave.

UDDANNELSE

Et moderne læringsunivers med fysiske rammer, der lægger op til en skoledag med bevægelse, faglig- og personlig udvikling.

Det er visionen bag Frelloskolen, der vil sætte nye standarder for, hvordan en moderne skole kan se ud.

Det betyder blandt andet, at de større elever får en hverdag uden faste klasselokaler. De skal i stedet bevæge sig mellem faglaboratorier og værksteder, der er indrettet og tilpasset det enkelte fag.

Jord under neglene

Også skolens udearealer indbyder til en anderledes hverdag. Frelloskolen får sin egen køkkenhave, hvor eleverne kan dyrke, høste og spise egne planter og grøntsager.

Køkkenhaven er samtidig et eksempel på, hvordan eleverne kommer til at arbejde med emner, de også møder i den virkelige verden.

Den nye skole bliver indviet onsdag den 11. august klokken 8, hvor 7., 8. og 9. klassetrin som de første elever møder ind på skolen.

Citat

Morten Møller Jensen, skoleleder på Frelloskolen:

”Frelloskolen bliver et sted, hvor eleverne for alvor kan fordybe sig i de enkelte fag. Historielokalet er indrettet med historiske elementer, og i køkkenhaven kan de dyrke deres egne grøntsager til madkundskab. På den måde bringer skolens rammer eleverne tættere på den virkelige verden.”

Fakta

  • Cirka 900 elever fordel på 0.-9. klassetrin får deres hverdag på Frelloskolen, der er placeret på Dalgasvej6, 6800 Varde.
  • Skolen er 9.576 m2 stor med et grundareal på cirka 45.000 m2.
  • I denne video præsenterer skoleleder Morten Møller Jensen Frelloskolen og dens visioner: https://vimeo.com/570202578/a73e92bc14
  • Frelloskolen er opkaldt efter Varde Kommunes æresborger, billedkunstner Otto Frello (1924 – 2015).