På trods af manglende statsstøtte: International skulpturudstilling indvies lørdag

Ottende udgave af den internationale Skulpturudstilling i Ølgod indvies lørdag den 20. maj. Udstillingen er endnu en gang finansieret gennem fonde og lokale virksomheder, da Statens Kunstfond ikke har bevilliget støtte. Samme historie gentager sig i forbindelse med den censurerede Kunstnernes Sommerudstilling i Tistrup.

KULTURSTØTTE

Alt det praktiske arbejde omkring årets Skulpturudstilling i Ølgod udføres af frivillige, og finansieringen er kommet på plads gennem støtte fra blandt andet virksomheder, fonde og Varde Kommune.

Det skyldes, at det endnu en gang ikke er lykkedes at få tildelt støtte fra Statens Kunstfond.

Blot 10 minutters kørsel fra Ølgod indvies der ligeledes 20. maj en af Danmarks blot fem censurerede kunstudstillinger, Kunstnernes Sommerudstilling i Janus Bygningen. Heller ikke denne udstilling har modtaget støtte fra Statens Kunstfond, selvom der i forbindelse med begge udstillinger er søgt om det.

CITATER

Bent Peter Larsen, bestyrelsesformand for Janus Bygningen (og tidligere direktør for Musikhuset i Århus, kommunaldirektør i Randers Kommune, Amtsdirektør i Ribe Amt samt direktør i Århus og Varde kommuner):

”Vi har igen i år oplevet, at Statens Kunstfond har afvist vores ansøgninger om støtte, selvom der er tale om udstillinger af høj kvalitet.”

”Vi ser desværre stadig, at aktiviteter i de store byer har fortrinsret, når det kommer til statslig støtte. De kulturaktiviteter, vi laver i Vestjylland, skal være dobbelt så gode som dem i København og Aarhus for at modtage statslige støttekroner.”

”Det bør ikke være sådan, at de store byer har eneret på kulturoplevelserne.”

”Kultur er det, der binder os sammen som danskere. Det er det, vi har til fælles. Derfor bør kunst og kultur være for hele landet – ikke kun for folk i landets største byer.”

 

FAKTA

  • Skulpturudstillingen i Ølgod rummer i 2017 i alt 160 skulpturer af 47 forskellige internationale kunstnere.
  • Skulpturerne vil i udstillingsperioden 20. maj – 24. september 2017 kunne ses i byrummet i den lille vestjyske by Ølgod og i det lokale kulturhus. Udstillingen er blevet et varemærke for Ølgod, der kun har små 4.000 indbyggere.
  • Kunstnernes Sommerudstilling i Janus Bygningen i Tistrup fremviser i år 114 kunstværker af 48 forskellige kunstnere. Udstillingen kører 20. maj – 6. august 2017.
  • Kunstnernes Sommerudstilling i Janus Bygningen er en af Danmarks kun fem censurerede kunstudstillinger. De fire øvrige er: Forårsudstillingen på Charlottenborg, Kunstnernes Påskeudstilling i Århus, Nordkraft Udstillingen i Aalborg og Kunstnernes Efterårsudstilling i København.

 

KATALOGER

Se kataloget fra Skulpturudstillingen i Ølgod 2017 vedhæftet som pdf nederst i pressemeddelelsen.

Se kataloget fra Kunstnernes Sommerudstilling 2017 vedhæftet som pdf nederst i pressemeddelelsen.