Podcast sætter ord på livet i Vestjylland

Fordommene om livet i Vestjylland er mange, men er der hold i dem? Med podcasten LIVET MOD VEST sætter en tilflytter gennem samtaler med lokale borgere spot på de mange fordomme, muligheder og udfordringer, livet på Danmarks vestkyst bringer.

BOSÆTNING

Drastiske flyttetanker. De fleste har dem, men bosætningskonsulent Christine Rasmussen har gjort dem til virkelighed. Hun er tidligere storbyboer, som har taget springet og er flyttet til Vestjylland.

I podcasten LIVET MOD VEST går hun tæt på det vestjyske liv gennem samtaler med lokale, der tager lytterne med ind i mulighederne og begrænsningerne ved at bo længst mod vest.

Den første sæson af podcasten udkom i efteråret, og her kom lytterne helt tæt på drømmene, mørket, foreningslivet, mentaliteten, udfordringerne og alt derimellem, da seks lokale delte deres tanker om at flytte, om at falde til og om at blive en del af et fællesskab, der vil hinanden.

Ny sæson stiller skarpt: Hvad koster det, og sker der overhovedet noget?

I sæson to fortsætter Christine sin mission med at afdække livet i Vestjylland. For hvad kan man få for pengene? Hvordan ser kulturlivet ud? Og hvad er det, naturen kan?

Det er blot nogle af de spørgsmål, som lytterne bliver klogere på, når Christine sammen med en række lokale borgere og eksperter dykker ned i alt fra madkultur og kunst til økonomisk frihed og de store vider. Elementer som Vestjylland i den grad også er rig på.

Citat

Christine Rasmussen, vært på podcasten og bosætningskonsulent i Varde Kommune:

”Det er fedt at få lov til at belyse forskellige sider og perspektiver af livet her i Vestjylland gennem samtaler med nogle enormt inspirerende og lokale mennesker. Podcasten er ikke bare en flytte-podcast for folk, der vil flytte til Vestjylland. Den er en fortælling om, hvem vi er, og hvad der gør det vestlige Danmark til et rigtigt godt sted at bo. Jeg håber, at podcasten kan give lytteren lidt stof til eftertanke, og forhåbentlig vække nogle minder fra lytterens eget liv eller give dem noget, de kan relatere til.”

Fakta

  • Sæson to kommer til at bestå af fem afsnit, hvor det første er tilgængeligt allerede nu.
  • Alle afsnit i sæson et er tilgængelige.
  • Podcasten LIVET MOD VEST kan findes via linket her https://flyttilvarde.dk/livet-mod-vest/ eller på diverse podcasttjenester.