To millioner til strategisk byudviklingsplan for Boulevardkvarteret i Varde

Realdania, tre boligorganisationer (AAB, VBA og Bolig Sydvest) og Varde Kommune har netop afsat midler til en strategisk byudviklingsplan for Boulevardkvarteret i Varde.

En ny byudviklingsplan skal tegne en klar retning for Boulevardkvarteret i Varde og vise, hvordan fysiske indsatser kan skabe en endnu bedre ramme for hverdagsliv i kvarteret og en bedre sammenhæng med den omkringliggende by.

Planen skal forholde sig til byudvikling på et overordnet niveau. Tanken er, at samarbejdet mellem boligorganisationerne og Varde Kommune vil sikre sammenhæng på tværs af ejerforhold i området.

Efterfølgende vil det være op til de enkelte parter at realisere indsatser i byudviklingsplanen, der ligger indenfor deres respektive matrikler.

Varde Kommune planlægger en områdefornyelse, der både omfatter boligorganisationernes områder og omkringliggende parcelhuskvartererer. 

CITAT

Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune:

”Vi ved fra tidligere projekter, at Boulevardkvarteret er hjemsted for en masse engagement og lyst til udvikling. Derfor er jeg overbevist om, at vi i samarbejde med beboerne og med en fælles udviklingsplan kan gøre Boulevardkvarteret til et endnu mere attraktivt sted at bo.”

FAKTA

  • Udviklingsplanen er finansieret med én million kroner fra foreningen Realdania, 675.000 kroner fra Varde Kommune og 500.000 kroner fra de tre boligorganisationer AAB, VBA og Bolig Sydvest.
  • I efteråret skal der vælges rådgivere til udviklingsplanen, så arbejdet kan begynde i løbet af vinteren. Det forventes, at planen cirka tager ét år at udarbejde.
  • Alle interesserede kan høre mere og stille spørgsmål til projektet til et virtuelt informationsmøde den 21. oktober klokken 16-17. Tilmelding skal ske til Jørgen Nielbæk på joni@varde.dk.