Sociale fællesskaber
Der er forskellige tilbud og fællesskaber for personer, der kæmper med ensomhed, psykisk sårbarhed og lignende.
Kæmper du med ensomhed, psykisk sårbarhed eller lignende, eller mangler du nogen at dyrke det gode fællesskab med, er der sociale fællesskaber og tilbud til dig.
Vil du gøre en forskel som frivillig i en social sammenhæng, kan du også læse mere her.
Fællesskabsbrobyggeren
Fællesskabsbrobyggeren er et tilbud til dig, som har behov for støtte til at komme i gang med aktiviteter udenfor hjemmet.
Boblberg
Boblberg er en borger-til-borger-portal, hvor du kan finde andre at dele din fritid og dine interesser med i Varde Kommune.
Boblberg giver kommunens borgere mulighed for at skabe sociale fællesskaber gennem aktiviteter og fælles interesser ved hjælp af små opslag, de såkaldte bobler, og det er borgerne selv, der står for hele kontakten.
Boblberg har brugere over hele landet i alderen 15 til 90 år.
I Varde Kommune har vi omkring 5000 brugere.
Opret din egen boble eller svar på andres, eller find Boblberg på Facebook her (åbner i nyt vindue)
Find Boblberg her (åbner i nyt vindue).
Julevenner og Nytårsvenner
Boblberg samarbejder hvert år med Røde Kors omkring Julevenner.dk.
På Julevenner.dk kan du finde fællesskaber juleaften. Det kan være, du vil være julevært og invitere en eller flere hjem til dig, eller du ønsker at finde nogle mennesker at være julegæst hos?
Meld dig som julevært eller julegæst her (åbner i nyt vindue).
Vil du møde nye mennesker og udvide din sociale kreds? Vil du udforske nye traditioner? Har du en ekstra plads rundt om nytårsbordet til en, der skal sidde alene?
Savner du nogen at holde nytår med, kan du læse mere om nytårsvenner her (åbner i nyt vindue).
Sprogland
Sammen med Røde Kors samarbejder Boblberg også om Sprogland, hvor det er muligt at træne dansk online med frivillige fra Røde Kors – der er både sprogtræning for voksne og børn i alderen 9 til 15 år.
Frivillighuset og selvhjælp Varde
Frivillighuset er en forening, hvis formål er at fremme, styrke og støtte en frivillig social og sundhedsmæssig indsats i Varde Kommune. Frivillighuset er paraplyorganisation for 115 foreninger, der er tilknyttet huset. Herudover har huset en række tilbud og netværksgrupper med omkring 150 frivillige.
Du kan læse meget mere på Frivillighusets hjemmeside (åbner i nyt vindue).
March mod Ensomhed
Hvert år fra uge 32 til og med uge 41 udfører Patrick Cakirli March mod Ensomhed, hvor han vandrer 2.000 kilometer gennem Danmark i den gode sags tjeneste. Formålet er at sætte fokus på ensomhed som sundheds- og samfundsudfordring såvel som at samle ind til Ensomhed Danmarks Landsindsamling, som hvert år bidrager til Ensomhed Danmarks folkeoplysende arbejde, herunder March mod Ensomhed. For hver krone, der indsamles, donerer Ensomhed Danmark 50 øre til en særlig udvalgt organisation, som forebygger og afhjælper ensomhed.
Du kan læse meget mere om March mod Ensomhed her (åbner i nyt vindue).
Støttecentre
Krogen 3 er for borgere med handicap og senhjerneskade.
Der er åbent alle ugens dage fra klokken 15-19, hvor der er mulighed for samvær og at spise aftensmad sammen med andre. Det er også muligt at hente et måltid.
Fokus er på samvær og netværk men med plads og rum til at trække sig.
Tilbuddet er for borgere, der er modtager eller har modtaget socialpædagogisk støtte fra Krogen 3.
Hver onsdag eftermiddag er der åbent tilbud til borgere med senhjerneskade.
Adresse:
Krogen 3 th, 6800 Varde
Dalgashus er for borgere med psykisk sårbarhed og social udsathed.
Der er åbent i cafeen mandag til torsdag fra klokken 8.30-13.30. Cafeen drives i det daglige af frivillige med brugerbaggrund. Der er mulighed for at købe et varmt måltid eller smørrebrød til frokost.
Fokus er på samvær og netværk men med plads og rum til at trække sig. Der er forskellige aktiviteter i løbet af ugen drevet af brugere med lidt støtte fra personalet.
Du skal til en samtale med en afdelingsleder eller koordinator for at kunne anvende cafeen, hvis du ikke får eller har fået støtte fra Dalgashus.
På Dalgashus finder du desuden Modtageteamet, som yder rådgivning og vejledning samt en tidlig forebyggende indsats. Se pjecen her
Adresse:
Dalgasvej 35, 6800 Varde
Lindely er for borgere med psykisk sårbarhed og social udsathed.
Støttecentret har åbent alle ugens dage
Fokus er på samvær og netværk, men med plads og rum til at trække sig. Der er forskellige aktiviteter i løbet af ugen fx kreativt værksted eller spilleaften.
Der er mulighed for at spise middags- og aftensmad, hvis du bor i De Gule Huse eller får eller har fået støtte fra Lindely eller Dalgashus.
Adresse:
Lindeallé 8, 6870 Ølgod
Café Paraplyen, Varde
Café Paraplyen blev startet i 1995 i samarbejde mellem KFUM’s Sociale Arbejde og Varde Kommune med det formål at skabe et alkoholfrit miljø, der er åbent for alle. Caféen drives i stor udstrækning af frivillige. Café Paraplyen er en alkoholfri café, hvor alle – store som små – er velkommen. Her kan du købe, kaffe, te, hjemmebagt kage, morgenmad, varme retter, smørrebrød, desserter.