Varde 2030

Kom med til konference om Varde 2030, hvor Varde Byråd åbner dørene til det politiske maskinrum og kigger frem mod 2030. Oplev foredrag med Anders Lund Madsen og Michael Andersen, når de blandt andet udfolder teknologiens betydning for fremtidens kommune.

Den 4. december 2023 inviterer Varde Byråd alle i Varde Kommune til en konference med fokus på Byrådets ambitioner om at fremtidssikre kommunen frem mod 2030.

Du kan glæde dig til et spændende program:

 • 17.00: Dørene åbner, sandwich og netværk
 • 18.00: Velkomst ved kommunaldirektør og borgmester
 • 18.05: Musikalsk indslag
 • 18.15: Varde 2030 ved kommunaldirektør og borgmester
 • 18.30: Cybersikkerhed for sjov ved Anders Lund Madsen og Michael Andersen
 • 19.30: Borgmester Mads & Monopolet
 • 20.45: Tak for i dag – herefter kaffe og kransekage

Kom og vær med til en indholdsrig aften med fokus på at sikre, at Varde Kommune også er et attraktivt sted at leve i 2030.

Alle i Varde Kommune er velkomne til at være med:

 • Mandag den 4. december klokken 17.30
 • Varde Gymnasium, Frisvadvej 72, 6800 Varde

Det koster ikke noget at deltage, men da vi bestiller mad og drikke til de fremmødte, kræver konferencen tilmelding senest den 23. november 2023.

Venlig hilsen,
Varde Byråd

Oplæg: Cybersikkerhed for sjov ved Anders Lund Madsen og Michael Andersen

Pil ned ikon

Anders Lund Madsen og hans kompagnon Michael Andersen holder deres foredrag ”Cybersikkerhed for sjov”. Det kommer til at handle om fremtid, teknologi og om hvordan vi passer på hinanden – også i den digitale verden.

Deres oplæg er tænk som et boost til aftenens kreative tanker om, hvad fremtiden bringer. For midt i en susende hurtig teknologisk udvikling er det vigtigt at holde fast i værdier og muligheden for selv at vælge, hvad vi ønsker.

Debat: Varde gentænkt ved Mads og Monopolet

Pil ned ikon

Borgmester Mads Sørensen vil styre os igennem alverdens dilemmaer, som udspiller sig i en ikke så fjern fremtid – nemlig i Varde 2030. Monopolet vil bestå af lokale ildsjæle med meget på hjerte.

Som publikum får I mulighed for at udtrykke, om I er enige med de løsningsforslag, som Monopolet snakker sig frem til.

Monopolet består af:


Dan Bergendorff

Dan er selvstændig tømrer og influencer bag kanalen DIY Danmark. Inden længe kan han desuden opleves i TV2s boligprogram “Til salg i 100 år”.

 


Stine Tryk

Stine er vejleder i sprog og kommunikation og medejer af COMUNIK (tidligere Karlstad-kufferten). Også kendt som en af de drivende kræfter bag Kvie Sø Efterskole.

 


Poul Julius Lønholdt Jacobsen

Poul er tidligere oversergent ved det Danske Artilleriregiment i Varde. Han er meget aktiv i frivilligt arbejde – blandt andet i Lions Club Varde og som bestyrelsesformand i Frivillighuset.

 


Agnete Brinch

Agnete er lokal kunstner med værksted i Blåvand. Hun er især kendt for malerier af “Kvinder der forandrer verden”.

 


Jens Frederik Justsen

Jens Frederik er uddannet cand.mag. i historie og tysk og har været rektor på Varde Gymnasium siden marts 2021.


Nelli Arnth (måtte desværre melde afbud pga. sygdom)

Nelli er grafisk designer og er kendt fra vores podcast “Livet mod vest”.

Glæd jer til at høre kreative, skøre, innovative og vigtige bud på, hvordan Varde Kommune kan gentænkes i 2030.

Om Varde 2030

Pil ned ikon

Varde Byråd har besluttet, at der ikke kun skal ses på budgettet i de kommende to år. Der skal tænkes mere langsigtet, så der allerede nu kan arbejdes på, at Varde Kommune også er et attraktivt sted at leve og arbejde i 2030.

2030 er også valgt, fordi Varde Kommunes beregninger viser, at der til den tid vil være blandt andet disse udfordringer:

 • 1.500 færre i den erhvervsaktive alder
 • 1.300 flere over 67 år
 • Knap 500 færre i skolealderen

Der kommer med andre ord til at være færre unge, der skal tage sig af flere ældre. Oveni det så vil der helt generelt være færre på arbejdsmarkedet. Til gengæld har byrådet uændrede høje ambitioner om, at Varde Kommune skal være et godt sted at leve.

Varde Kommune er på forkant

Budgettet for 2024 viser, at Varde Kommunes økonomi er solid. Men det betyder ikke, at det er muligt at lukke øjnene for fremtidige udfordringer. Der skal tages ansvar for, at Varde Kommune stadig er attraktiv i 2030.

Allerede nu skal der tænkes både nyt, kreativt og langsigtet. Derfor vil Varde Kommune i den kommende tid inddrage borgerne i processen med at afklare, hvordan kommunen bør udvikles fremover.

Konference bliver startskuddet for borgerinddragelse om Varde 2030

På konferencen den 4. december 2023 på Campus Varde inviterer Varde Byråd alle borgere i Varde Kommune til at høre mere om, hvad byrådet mener, når der bliver sagt Varde 2030.

Her kan du få et indblik i det politiske maskinrum og se, hvad der ligger byrådet på sinde. På den måde bliver der sat et godt afsæt til at komme i gang med det konkrete arbejde frem mod 2030.

Varde Byråd ønsker at høre jeres holdninger til jeres fremtidige kommune Og her skal konferencen ses som et startskud til den kommende borgerinvolvering om Varde 2030.

På konferencen kan du høre mere om, hvad byrådet mener, når der bliver sagt Varde 2030, men du kan også få et indblik i det politiske maskinrum og se, hvad der ligger byrådet på sinde.

Samtidig ønsker Varde Byråd at høre din holdning til, hvordan Varde Kommune skal se ud i fremtiden. Her skal konferencen ses som et startskud til den kommende borgerinvolvering om Varde 2030.

På den måde bliver der sat et godt afsæt til at komme i gang med det konkrete arbejde frem mod 2030.