Varde 2030

Varde Byråd har besluttet, at der ikke kun skal ses på budgettet i de kommende to år. Der skal tænkes mere langsigtet, så der allerede nu kan arbejdes på, at Varde Kommune også er et attraktivt sted at leve og arbejde i 2030.

2030 er også valgt, fordi Varde Kommunes beregninger viser, at der til den tid vil være blandt andet disse udfordringer:

  • 1.500 færre i den erhvervsaktive alder
  • 1.300 flere over 67 år
  • Knap 500 færre i folkeskolen

Der kommer med andre ord til at være færre unge, der skal tage sig af flere ældre. Oveni det så vil der helt generelt være færre på arbejdsmarkedet. Til gengæld har byrådet uændrede høje ambitioner om, at Varde Kommune skal være et godt sted at leve.

Varde Kommune skal være på forkant

Budgettet for 2024 viser, at Varde Kommunes økonomi er solid. Men det betyder ikke, at det er muligt at lukke øjnene for fremtidige udfordringer. Der skal tages ansvar for, at Varde Kommune stadig er attraktiv i 2030.

Allerede nu skal der tænkes både nyt, kreativt og langsigtet. Derfor vil Varde Kommune i den kommende tid inddrage borgerne i processen med at afklare, hvordan kommunen bør udvikles fremover.

Konference var startskuddet for borgerinddragelse om Varde 2030

Den 4. december 2023 inviterede Varde Byråd alle borgere i Varde Kommune til at høre mere om, hvad byrådet mener, når der bliver sagt Varde 2030.

Her fik borgerne indblik i det politiske maskinrum og så, hvad der ligger byrådet på sinde. På den måde blev der sat et godt afsæt til at komme i gang med det konkrete arbejde frem mod 2030.

Næste borgermøde den 27. maj

På konferencen den 4/12  2023 blev det annonceret, at det næste borgermøde i rækken afholdes mandag den 27. maj 2024. Nærmere information kommer senere.