Brugerpanel for forældre
Brugerpanelet er for forældre til børn og unge med særlige behov.
Som forældre er I de bedste repræsentanter for jeres børn og dermed også de bedste til at varetage dialogen mellem jeres børn og forvaltningen. Derfor er der oprettet et brugerpanel med det formål at sikre sparring og feedback.
Brugerpanelet arrangerer årligt to møder, som er for alle forældre til børn med særlige behov i kommunen.
På møderne er der hver gang planlagt et tema. Det kan eksempelvis være “Fritidstilbud”, “Netværk blandt forældre” eller “Ungdomsliv”. Mødeformen varierer fra gang til gang og struktureres alt efter, om der er tale om en workshop, dialogmøder eller noget helt tredje.
Der bliver desuden lagt vægt på at afsætte tid til en længere pause i løbet af aftenen, så der er mulighed for at netværke og snakke med hinanden.
Invitationerne kommer ud til alle kommunens daginstitutioner og skoler via Aula.
Find mere information her
Hvordan afgiver jeg forslag til mødernes indhold?
Alle er velkomne til at indgive forslag til temaer, som Brugerpanelet kan behandle. Ideer og forslag kan sendes til brugerpanel@varde.dk eller formidles ved at ringe på 40118992.
Hvad er søskendegrupper?
Søskendegrupper er et tilbud til børn i alderen 4 – 17 år, som har en søskende med en varig funktionsnedsættelse.
Målet med søskendegrupperne er at støtte søskende til børn med en varig funktionsnedsættelse og styrke deres mulighed for at mestre situationen i hjemmet. Mange søskende oplever, at barnet med funktionsnedsættelse tager meget plads og fokus fra forældrene, og de oplever ofte følelser som sorg og ensomhed.
I gruppeforløbet får børnene mulighed for at møde andre i samme situation, som de kan spejle sig i og dele erfaringer med. De kan sætte fokus på sig selv og egne følelser og ikke deres bror eller søsters funktionsnedsættelse.
Alle søskende i målgruppen får tilbudt et forløb i søskendegrupperne. Efter en individuel vurdering kan man i særlige tilfælde få tildelt mere end to forløb.
Der afholdes ti gruppemøder a to timers varighed i et gruppeforløb. Møderne afholdes på Lysningen, Lysningen 13, 6800 Varde.
Møderne styres af en familiekonsulent med en overbygning eller en psykoterapeut.
Nyttige links
På Foreningsportalen kan du få et overblik over de mange alsidige foreninger, der findes i Varde Kommune.
Se Foreningsportalen her (åbner i nyt vindue)
Kvie Sø Efterskole er for unge med særlige læringsforudsætninger, herunder læringsvanskeligheder, udviklingshæmning, Downs Syndrom, autisme etc.
Se Kvie Sø Efterskole her (åbner i nyt vindue)
Sjældne Diagnoser er en sammenslutning af 47 foreninger for familier med sjældne sygdomme og handicap.
Se Sjældne Diagnoser her (åbner i nyt vindue)
På søskendefokus.dk kan du finde filmklip og tekster som søskende til børn med handicap eller sygdom. Du kan også finde information om, hvordan du som forælder eller fagperson kan hjælpe og støtte børnene. Skriv en mail til sus@sus.dk
Et venskab gennem Børns Voksenvenner kan være med til at give børn styrket tro på eget værd og mod på nye udfordringer.
Se mere om Børns Voksenvenner her (åbner i nyt vindue)
Danske Handicaporganisationer Varde – Afdelingens formål er at være samlingssted for kommunens handicaporganisationer. Afdelingen skal desuden være med til at sikre en konstruktiv dialog med kommunens politikere, embedsmænd og borgere. Herudover er det DH-afdelingens opgave at udpege repræsentanter til en række kommunale råd og udvalg – ikke mindst til det kommunale handicapråd.
Læs mere om Danske Handicaporganisationer her (åbner i nyt vindue)
Landsforeningen LEV – foreningens formål er at arbejde for en stadig forbedring af livsbetingelserne for mennesker med udviklingshæmning og deres pårørende. LEV er opbygget i kommunekredse. Det vil sige, at du som medlem af foreningen kan blive tilknyttet en lokal kommunekreds. Her kan du drage nytte af andres erfaringer og viden. Kredsene arrangerer desuden forskellige foredrag – det kan være om søskenderelationer, rettigheder, seksualitet m.m. samt aktiviteter af mere social karakter.
Læs mere om Landsforeningen LEV her (åbner i nyt vindue)
Parasport Danmark har fokus på den enkelte og det at finde den rigtige sport til den enkelte. Parasport Danmark har 13.000 aktive medlemmer og vil gerne signalere, at den er en organisation, hvor det handler om at være idrætsaktiv. Organisationen samarbejder med foreninger, kommuner og borgere for at kunne udvide mulighederne for den enkelte. Det er muligt at kontakte Parasport Danmark for at få mere information om mulighederne for at blive idrætsaktiv. De kan kontaktes på mail info@parasport.dk.