Tilladelse til offentlige arrangementer

Skal du arrangere en koncert, en byfest eller et cykelløb, så kan du søge om tilladelse til at afholde et offentligt arrangement hos Varde Kommune.

I Varde Kommune vil vi gerne gøre det så let som muligt for dig som arrangør at søge om de nødvendige tilladelser. Du skal kun indsende én ansøgning, og så sørger vi for, at den bliver behandlet af alle relevante parter (kommune, politi og beredskab). Derefter får du ét samlet svar tilbage.

Som udgangspunkt skal du altid søge om tilladelse til at afholde et offentligt arrangement, der er åbent for offentligheden (uanset om der er billetsalg eller ej), og hvis dit arrangement foregår på offentlig grund. Vi vejleder gerne om, hvornår der gælder særlige regler.

Ansøgningsfrister
Sagsbehandlingstiden er op til 8 uger, men ved særligt store arrangementer kan det tage længere tid, så vi anbefaler, at du søger i god tid. Vær opmærksom på, at du skal have alle bilag klar, inden du søger.

Nyt ansøgningsskema
Vi har lanceret et nyt digitalt ansøgningsskema, så hvis du tidligere har søgt en tilladelse hos Varde Kommune, vil du opleve, at det nu ser lidt anderledes ud. Målet har været at gøre det så enkelt som muligt at søge. Hvis du har spørgsmål, så kontakt os endelig.

Er du i tvivl?

Du finder alle vejledninger på denne side:
Vejledning om ansøgning om tilladelse til arrangement

Hvis du har spørgsmål, så kontakt endelig Ane Kathrine Gundersen på angu@varde.dk eller vardekommune@varde.dk.

Dette skal du have klar

Pil ned ikon

Du kan godt holde pause undervejs og vende tilbage til din ansøgning. Dine indtastninger gemmes i systemet, men vi anbefaler alligevel, at du skaffer alle bilag, inden du starter indtastningen. Herunder kan du se, hvilke bilag, der kan være brug for.

Din ansøgning behandles først, når alle bilag er indsendt
Vær opmærksom på, at du skal have alle dine bilag klar, inden du udfylder ansøgningsskemaet. For at vi kan behandle din ansøgning, er det nødvendigt, at du sender alle relevante bilag med ansøgningen. Bemærk venligst, at et vedhæftet bilag, hvori der beskrives at bilag eftersendes, ikke kan bruges til sagsbehandling.

Telt, scene, byggeri mv.
Hvis der skal opsættes et telt, der rummer flere end 150 personer skal du vedhæfte certifikat, pladsfordelingsplan og en arrangementsplan. Hvis der skal opsættes en scene, der højere end 1m, skal der vedhæftes et certifikat. Find mere hjælp i vores linksamling

Cykelløb, march, optog, motionsløb osv.
Husk at vedhæfte en plan over ruten. Find mere hjælp i vores linksamling

Trafikale forhold
Hvis I ansøger om tilladelse til fx at afspærre vej eller blokere fortov, så skal der vedhæftes en skilteplan.

• Hoppeborg (eller lignende forlystelser)
Hvis der skal opsættes forlystelser, så skal du uploade ID-nummer og certifikat/forsikringsdokumentation.

Overnatning
Hvis flere end 150 personer skal overnatte, skal du vedhæfte en placeringsplan. Bemærk dog, at der findes en særskilt ansøgning om midlertidig overnatning på fx skoler.

Vejledninger

Pil ned ikon

Særligt for Varde Torv

Pil ned ikon

Skal du afholde et arrangement på Torvet i Varde, skal der søges om tilladelse via ansøgningsblanketten her på siden.

I ansøgningsblanketten skal du tage stilling til om du skal benytte scenen på Varde Torv. Da scenen tilhører Varde Handel, vil du modtage en bekræftelse og betingelser for brug af scenen fra dem.

Har du spørgsmål i forbindelse med brug af scenen kan du skrive til post@vardehandel.dk

Du kan se hvornår Torvet er ledigt i aktivitetsoversigten nedenfor:

Torvekalender 

Torve kalender

Hvis du har aktiviteter til kalenderen kan du skrive til Ane Kathrine Gundersen, angu@varde.dk.