Puljer
Her kan du få et overblik over de forskellige puljer, der støtter både kultur- og foreningslivet i kommunen. Henvisning til eksterne puljer
Foreninger, der har hjemme i Varde Kommune kan søge puljerne om økonomisk støtte.
Denne lille film fortæller om puljerne vi har (åbner i nyt vindue).
Herunder finder du links til information og kriterier for de enkelte puljer, der kan søges, samt links til ansøgningsskemaerne, som du skal anvende for at søge puljerne.
Nederst på siden kan du finde eksterne puljer, som støtter kultur- og fritidslivet. Har du kendskab til en pulje, vi ikke har med, så send den gerne til kultur@varde.dk
Læs information og kriterier og ansøg
Læs og ansøg om foreningernes Initiativ- og Udviklingspulje her
Læs og ansøg om pulje til udendørsanlæg her
Læs og ansøg om renoveringspulje og mindre anlægsopgaver
Læs og ansøg om kriterier til skiltepulje
Læs om puljen til kultur- og større idrætsarrangementer
Læs om puljen til børn og ungeaktiviteter
Læs om puljen til lokale ildsjæle
Læs om kriterier for Aftenskolernes Udviklingspulje (åbner i nyt vindue)
Andre og eksterne puljer
DGI
- Foreningsliv for alle-puljen (åbner i nyt vindue) har til formål at muliggøre foreningsdeltagelse for børn og unge af vanskeligt stillede forældre. Der kan ydes støtte til kontingent samt deltagelse i stævner og lejre.
- DIF og DGI’s foreningspulje (åbner i nyt vindue) har som mål at støtte hverdagens fællesskaber i idrætsforeningerne og skabe rum til udvikling. Midlerne fra puljen skal hjælpe foreningerne i hverdagen og skabe rum til udvikling.
DIF og DGI’s foreningspulje er lukket for ansøgninger over 30.000 kr.
Det vil være muligt at indsende ansøgninger over 30.000 kr., når puljen genåbner d. 1. februar 2025. næstkommende deadline for ansøgninger er: 31. marts 2025.
Puljen genåbner den 1. februar 2025.
Læs mere om støtte fra DGI’s puljer og fonde her (åbner i nyt vindue).
DUF
- Læs mere om DUF’s lokalforeningspulje her (åbner i nyt vindue)
- DUF’s Initiativstøtte støtter nye initiativer i Danmark for og med børn og unge – i og uden for foreningslivet. Du kan godt søge Initiativstøtte, selvom du ikke er medlem af DUF. Det er et krav til projekterne, at de er nyskabende, børne- og ungestyret og baseret på frivilligt arbejde.
- Seneste ansøgningsfrist var den 1. august 2024 kl. 9.00, og puljen er derfor lukket for ansøgninger.
Lokalforeningspuljen åbner ikke yderligere i 2024, da puljen er tom. Tillykke til alle tilskudsmodtagere.
Det er endnu ikke fastlagt hvornår Lokalforeningspuljen åbner for ansøgning i 2025. Midlerne til puljen annonceres for DUF sidst på vinteren og vi forventer derfor at puljen åbner for ansøgning i første kvartal.
DIF
- DIF og DGI’s foreningspulje (åbner i nyt vindue) har som mål at støtte hverdagens fællesskaber i idrætsforeningerne og skabe rum til udvikling. Midlerne fra puljen skal hjælpe foreningerne i hverdagen og skabe rum til udvikling.
DIF og DGI’s foreningspulje er lukket for ansøgninger over 30.000 kr.
Det vil være muligt at indsende ansøgninger over 30.000 kr., når puljen genåbner den 1. februar 2025. Næstkommende deadline for ansøgninger er 31. marts 2025.
Puljen genåbner den 1. februar 2025. - DIF’s støttemuligheder – rentefrit lån (åbner i nyt vindue)
Danmarks Idrætsforbund giver lån som hjælp til selvhjælp og lånet gives kun mod eget specialforbunds garanti, bankgaranti eller kommunegaranti. DIF giver kun lån til nybyggeri, udvidelse, modernisering samt væsentlige reparationstider og energibesparende foranstaltninger til klubhuse og lignende samt til faste anlæg af forskellig art (ikke haller) på maksimum 125.000 kr. Lånene er rentefrie og afdrages i løbet af fem år med store halvårlige afdrag. Foreninger kan ikke få lån til at indfri gæld.
Læs mere om støttemuligheder hos DIF her (åbner i nyt vindue).
Norlys Vækstpulje
Kultur og idrætsliv
Har din idrætsklub store drømme? Eller kender du til et stykke kulturarv, der har brug for en ekstra håndsrækning? Så send en ansøgning til Norlys Vækstpulje.
Læs mere om ansøgning om midler fra Norlys Vækstpulje her (åbner i nye vindue).
Ansøgningsfrister
- 1. oktober 2024 kl. 12 (ansøgere får besked den 26. november 2024)
- 1. februar 2025 kl. 12 (ansøgere får besked den 31. marts 2025)
- 23. maj 2025 kl. 12 (ansøgere får besked den 8. juli 2025)
- 1. oktober 2025 kl. 12 (ansøgere får besked den 25. november 2025)
Friluftsrådet
Udlodningsmidler til Friluftsliv støtter initiativer, der forbedrer mulighederne for befolkningens alsidige friluftsliv og naturforståelse.
Næste ansøgningsfrist er 15. februar 2025.
- Fysiske rammer for friluftsliv (åbner i nye vindue)
Friluftsrådet ønsker at forbedre de fysiske rammer for befolkningens friluftsliv, så flere kommer ud og oplever naturen. - Vandfriluftsliv (åbner i nyt vindue)
Friluftsrådet ønsker at forbedre befolkningens muligheder for at dyrke friluftsliv i tilknytning til vand. - Børn og unges friluftsliv (åbner i nyt vindue)
Friluftsrådet ønsker at støtte indsatser, der fremmer børn og unges friluftsliv, og øger deres naturforståelse
Læs mere om friluftsrådets tilskud til projekter her (åbner i nyt vindue).
Nordea Fonden
Nordea-fonden har et almennyttigt formål. De støtter projekter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur. De støtter både store og små projekter – lokalt, regionalt og nationalt. Hvis I har brug for hjælp eller inspiration til ansøgningsprocessen, så har de samlet relevante værktøjer til jer.
Find værktøjerne til ansøgningsprocessen her (åbner i nyt vindue)
- Projektstøtte op til 100.000 kr.
Søg op til 100.000 kr. i støtte fra Lokalpuljen.
Foreninger og andre almennyttige organisationer kan søge op til 100.000 kr. i støtte. Det typiske uddelingsbeløb er på 5.000-30.000 kr., da de vægter at støtte mange, mindre projekter i hele landet.
Søg i god tid. Der kan både gå 3, 4 og 5 måneder fra modtagelsen af ansøgningen på ansøgningsportalen, til der foreligger en afgørelse. Så vær realistisk, når I lægger jeres tidsplan.
der støttes kun aktuelle projekter og altså ikke projekter, der allerede er i gang eller er gennemført, når ansøgningen præsenteres for fondens bestyrelse.
Lokalpuljen er til projekter, som indeholder aktiviteter, der styrker lokale fællesskaber samt involverer og er til glæde for mange. F.eks. fællesspisninger i forsamlingshuset, bolde til fodboldklubben, et udekøkken i den almene boligforening – og meget andet.
Læs mere om støtte op til 100.000 kr. | Nordea-fonden (åbner i nyt vindue) - Projektstøtte over 100.000 kr.
Søg over 100.000 kr. i støtte til et projekt med landsdækkende relevans.
Læs mere om støtte over 100.000 kr. | Nordea-fonden (åbner nyt vindue) - Er det relevant for jer at søge Nordea-fonden?
Udfyld vores enkle skema og få inden for 72 timer på hverdage en vurdering af, om det er relevant for jer at søge Nordea-fonden om støtte til jeres projektidé.
Svaret er ikke en forhåndsgodkendelse eller garanti for, at I får støtte, men I kan få et hurtigt svar på, om det er relevant at søge Nordea-fonden.
Tuborgfondet
Grøn initiativpulje