Olietanke

Her kan du finde reglerne for olietanke og få vejledning om etablering og sløjfning af olietanke under 6000 liter.

Inden du udskifter din olietank eller etablerer et nyt anlæg, skal du anmelde det til kommunen. For olietanke under 6000 liter skal det ske 2 uger før – for andre tanke 4 uger før.
Flytning af brugte overjordiske olietanke mellem særskilte ejendomme skal også anmeldes. Nedgravede tanke under 6000 liter må ikke flyttes.

Find miljøreglerne for villaolietanke (åbner i nyt vindue)

Find miljøreglerne for erhvervstanke her (åbner i nyt vindue)

Find flere informationer om din olietank herunder

Hvordan er min olietank forsikret?

Pil ned ikon

Ejere af fyringsolietanke på under 6000 liter, hvor mindst 50 % af det opvarmede areal er bolig, er automatisk omfattet af en forsikringsordning ved TopDanmark.

Se nærmere på vilkår på TopDanmarks hjemmeside her.

Hvad gør jeg ved oliespild

Pil ned ikon

Hvis du har olieudslip, skal du straks stoppe udslippet, hvis du kan, og straks herefter anmelde udslippet til Varde Kommune og Topdanmark, hvor olieselskaberne har tegnet en forsikring.

Det er lovpligtigt, at ejere af villaolietanke har en ansvarsforsikring, der dækker i tilfælde af olieudslip. Det har du imidlertid automatisk, hvis du får leveret fyringsolie fra et af de olieselskaber i Danmark, der er medlem af oliebranchens brancheforening, Energi – og Olieforum – eller olieleverandører, der bliver forsynet med olie fra en af

Hvad gør jeg med gamle, usløjfede olietanke?

Pil ned ikon