Prisoverrækkelser

Hvert år fejrer Varde Kommune de mange børn, unge og voksne, som i årets løb er blevet mestre indenfor kultur, idræt og fritid. Derudover bliver der kåret en forening til årets foreningspris.

 

Foreningsprisen

Foreningsprisen tildeles en forening, som har gjort en væsentlig forskel i det forgangne år. Har foreningen rykket på et helt bestemt punkt, som enten har gavnet foreningsmedlemmer eller trænere. Har foreningen tænkt ud af boksen, skabt nye aktiviteter og derfor fået vendt en eventuel truende lukning af foreningen til en blomstrende forening med tilgang af nye medlemmer. Det vigtige er, at foreningen har gjort en forskel enten i forhold til sine medlemmer, trænere eller i lokalsamfundet.

Alle kan indstille kandidater til prisen. Forslaget skal være saglig begrundet og skal indeholde en beskrivelse af, hvordan/hvorfor foreningen har gjort en forskel.

Et udvalg under Udvalget for Kultur og Fritid udvælger prismodtagerne på et møde i januar måned. Prisoverrækkelsen sker i forbindelse med markeringen af årets mestre inden for idræt, fritid og kultur og der vil blive givet en pris på 5.000 kr. til modtageren af Foreningsprisen.

Forslag og ansøgningsfrist

Forslaget sendes til Varde Kommune, Kultur og Fritid, Bytoften 2, 6800 Varde eller på mail bera@varde.dk senest den 15. december

Årets Mestre

Årets Mestre er en påskønnelse af enkeltpersoner eller hold, der i løbet af året har ydet en særlig præstation inden for idræt og fritid med videre. Der skal være tale om et resultat, som inden for sit felt er meget ud over det sædvanlige, for eksempel jysk, dansk eller nordisk mesterskab.

Efter indstilling fra foreninger og klubber beslutter Udvælgelseskomiteen, hvilke resultater, der kan anses for bemærkelsesværdige, og hvem der bliver hædret ved en sammenkomst.

Indstilling og ansøgningsfrist

Indstillinger til Årets Mestre kan ske på vedlagte skema og skal være Kultur- og Fritid i hænde senest 15. december.

Indstillingsskema